UFC

(VIDEO) Adesanya i Pereira odradili prvo sučeljavanje: ‘Nitko te ne može spasiti kad budemo u kavezu‘

Israel Adesanya i Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sinoć je u New Yorku održana konferencija za medije uoči UFC 281 eventa

Napetost među borcima sve je veća, kao i uzbuđenje među fanovima. UFC 281 pred vratima je, a konferencija za medije pred publikom i novinarima znak je da smo jako blizu.

UFC je sinoć održao takvu konferenciju za medije na kojoj su sudjelovale glavne zvijezde UFC 281 eventa. Nažalost, reakcija fanova je kako nije to bila jedna od onih presica koja će se pamtiti, ali već samo sučeljavanje Israela Adesanye i Alexa Pereire dobar je argument za pogledati ju.

‘‘Manje-više počistio sam kategoriju. Raščistio sam mu put (Pereiri) do vrha. On treba biti zahvalan, jer ne bi niti bio ovdje bez mene. Moj put do napada na titulu bio je puno, puno impresivniji od njegovog.‘‘, Adesanya je poručio Pereiri, dok su neke od prvih Brazilčevih riječi na konferenciji za medije bile:

‘‘Morat ću učiniti sve za što sam trenirao. On je prvak i siguran sam da će morati tražiti odgovor na sve što napravim u kavez.‘‘

Osim Adesanye, na UFC 281 eventu nastupit će i njegovi kolege iz City Kickboxinga. Dan Hooker, Carlos Ulberg i Brad Riddell spremni su za nove nastupe, a Izzy se osvrnuo na tu činjenicu.

‘‘Iza nas je cijela vojska, a iza vojske je cijela nacija. Ne možete se nositi s time.‘‘, rekao je Adesanya, na što se Pereira ubacio na portugalskom jeziku. Izzy mu je odgovorio da ne priča portugalski, ali ubrzo je netko preveo:

‘‘Bit ćeš sam u tom kavezu, bez svog tima.‘‘, bila je poruka Pereire, a Izzy se odmah nadovezao.

‘‘Da, naravno. Ti i ja ćemo biti tamo, ali oni će biti sa mnom u duhu, vjeruj mi. Tebe tvoj tim također ne može spasiti. Pričaj koliko hoćeš, ali ni ti ne možeš biti spašen u kavezu onda kad budeš tamo zaključan sa mnom.‘‘, poručio je Izzy.

Zanimljivo je da je publika zviždala Carli Esparzi, iako se konferencija za medije održala u SAD-u, a protivnica joj dolazi iz Kine. Nije ih Esparza uspjela pridobiti niti izjavom ‘‘da će zadržati posao u SAD-u‘‘.

Puno pažnje dobili su Michael Chandler i Dustin Poirier, jer ipak se radi o borbi za koju mnogi vjeruju da je veliki favorit za najbolju borbu godine.

‘‘Želite vidjeti pravi okršaj, a ja ću vam to i dati. Dolazim završiti ovog tipa (Chandlera).‘‘, poručio je samouvjereni Poirier, dok je Chandler između ostalog rekao:

‘‘Prošle godine pružio sam borbu godine u MSG-u. Mislim da ne moram ništa više dokazivati. Nisam došao po borbu večeri, nego sam došao po pobjedu i nadam se osvojiti titulu u 2023. godini. Dustin Poirier je sjajan protivnik i njegov rezime priča je za sebe. Obojica uvijek tražimo finiš, znamo tko smo kad uđemo u taj kavez i ukrast ćemo ‘show‘. Ovo je ‘main event‘ za narod.‘‘

Ubrzo su uslijedila i sučeljavanja, a većih problema srećom nije bilo. Pereira i Adesanya uputili su si hladnokrvne poglede. Bit će puno analiza kako je koji borac djelovao tijekom ‘‘staredowna‘‘, ali ono najbitnije saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima.

Najbolje trenutke konferencije za medije, kao i sučeljavanja boraca možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
02. svibanj 2024 21:47