UFC

(VIDEO) Jonesov brat prepričao zanimljivu priču: ‘On je bio tvoj fan, nije mogao zaspati prije borbe s tobom‘

Jon Jones

 Chris Graythen/Getty images/Profimedia
Chandler Jones otkrio je kojeg se borca Jon Jones posebno pribojavao

Jon Jones tijekom svoje bogate karijere prošao je mečeve s gotovo svim najvećim ‘‘ubojicama‘‘ poluteške kategorije. Daniel Cormier, Alexander Gustafsson, ‘‘Shogun‘‘ Rua, Vitor Belfort, Rashad Evans, Lyoto Machida, ‘‘Rampage‘‘ Jackson, Glover Teixeira... lista velikana s kojima se borio, uistinu je duga.

Ne samo da se Jones borio sa svim tim legendama, nego je uspio i poraziti svakog od njih. Neke borce porazio je uvjerljivo, bez ikakvih problema, a s nekima se ipak morao namučiti kako bi došao do pobjede.

No, postoje li protivnici koji su posebno zabrinjavali Jonesa još prije nego je ušao u kavez s njima? Prema navodima Jonesovog mlađeg brata, Chandlera, Jon Jones posebno se preplašio uoči jednog od svojih mečeva.

‘‘Ja sam Jonesov mlađi brat i znam čiji je bio ‘fanboy‘ (navijač) u mlađim danima. Prije vaše borbe, on nije mogao spavati.‘‘, rekao je Chandler, obraćajući se Quintonu ‘‘Rampageu‘‘ Jacksonu, gostujući u ‘‘Rampageovom‘‘ podcastu.

‘‘Sva ostala imena, nebitno jesu li bila veća od tebe, on nije mogao zaspati prije vaše borbe. Svi smo bili tvoji fanovi prije nego smo postali Jonovi fanovi. Prije nego je Jon postao UFC-ov borac, mi smo tebe odabirali kad god bismo igrali UFC-ovu videoigru. Želim da to znaš.‘‘, dodao je Chandler.

Dakle, Jon Jones zajedno sa svojom braćom nekoć je bio veliki fan Quintona ‘‘Rampagea‘‘ Jacksona. Dok mnogi fanovi provedu život u divljenju i glorificiranju velikih sportaša, Jon Jones uspio je postati jedan od velikana, a čak je i nadmašio svoje uzore.

Poprilično uvjerljivo Jones je 2011. godine porazio Quintona Jacksona u meču za UFC-ov pojas u poluteškoj kategoriji. ‘‘Bones‘‘ je do pobjede došao ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi, a njegova raznovrsnost, ‘‘oblique kickovi‘‘, udarci laktovima i hrvačke vještine pokazale su se nepremostivom preprekom za velikog ‘‘Rampagea‘‘.

Linker
27. travanj 2024 07:58