UFC

(VIDEO) ‘Poljska moć‘: Pogledajte UFC-ov video posvećen najistaknutijim poljskim MMA borcima

Poljski UFC borci

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nekoliko je Poljaka koji su ostvarili vrlo zapažene rezultate unutar UFC-a

‘‘Legendarna poljska moć‘‘, termin je koji je stvorio Jan Blachowicz, a ta moć najviše je dolazila do izražaja dok je Jan redom nizao svoje protivnike na putu ka osvajanju titule prvaka. U posljednjih par mečeva ta ‘‘Poljska moć‘‘ više nije toliko izražena kod Jana Blachowicza, ali činjenica je da se i kraj njegove karijere sve više bliži.

40-godišnji Jan po završetku karijere neće ostati upamćen samo kao bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije, nego i kao borac koji je otvorio put brojnim Poljacima. Još 2014. godine Blachowicz je došao u UFC i gotovo punih 10 godina dio je organizacije. 20 mečeva odradio je unutar UFC-ovog oktogona, a uz Joannu Jedrzejczyk gotovo sigurno je najveći poljski MMA borac u povijesti.

Joanna Jedrzejczyk također je zaslužna za rast UFC-ove popularnosti na poljskom teritoriju. Jedna od najvećih borkinja u povijesti ovog sporta nekoć je držala pojas u slamka kategoriji, a čak pet puta branila je titulu prvakinje. Kao i Jan, Joanna je u UFC došla 2014. godine, a umirovila se sredinom prošle godine.

Janovo i Joannino najbolje vrijeme očito je iza nas, ali možemo očekivati sve veći proboj nove poljske generacije. Marcina Tyburu ne možemo svrstati u tu kategoriju, jer radi se o borcu koji već nekoliko godina sasvim uspješno nastupa u UFC-ovoj teškoj kategoriji i 11. je u poretku izazivača.

Međutim, Mateusz Gamrot definitivno je jedan od predvodnika nove generacije poljskih boraca u UFC-u. Gamrot je 2020. godine došao u UFC s pedigreom ponajboljeg europskog borca. Držao je Gamrot titulu prvaka u dvije kategorije unutar KSW-a, a trenutno je jedan od 10 najboljih UFC-ovih boraca lake kategorije. Pet pobjeda i dva poraza upisao je Mateusz pod okriljem UFC-a, a ovaj vikend čeka ga meč protiv Rafaela Fizieva.

Ususret novom nastupu Mateusza Gamrota, UFC je objavio zanimljiv video posvećen najistaknutijim poljskim borcima koji su nastupali unutar UFC-a. Moglo bi se dodati i ‘‘Poljskog eksperimenta‘‘ Krzysztofa Soszynskog kao jednog od istaknutijih Poljaka unutar UFC-a, ali on je osim Poljske, predstavljao i Kanadu. Michal Oleksiejczuk također je istaknuti član UFC-a, ali očito u kompilaciji nije bilo mjesta za sve.

UFC-ov video posvećen najboljim poljskim borcima pogledajte ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 22:14