UFC

(VIDEO) Zaboravili ste koliko je dobar nekoć bio Tony Ferguson? UFC nudi sjajan podsjetnik

Tony Ferguson vs. Katsunori Kikuno

 Screenshot (youtube, Ufc)
38-godišnji ‘‘El Cucuy‘‘ pružio je pregršt sjajnih nastupa u svojoj karijeri, a pobjeda nad Kikunom jedan je od takvih

U jako lošem nizu trenutno je Tony Ferguson, tu nema nikakve dileme. ‘‘El Cucuy‘‘ poražen je u posljednja tri nastupa, a dvaput je gubio prekidom. Posebno brutalan bio je poraz u posljednjem nastupu kada ga je Michael Chandler nokautirao ‘‘front kickom‘‘ koji je savršeno odsjeo na bradi Tonyja Fergusona.

10. rujna (deveti mjesec) Ferguson će tražiti povratak pobjedama, a protivnik će mu biti Li Jingliang, trenutno 14-rangirani izazivač UFC-ove velter kategorije. Tony je napravio određene preinake ususret novom nastupu i shvatio je kako mu je potrebna renomirana dvorana i pravi trening kamp da bi konkurirao vrhunskim borcima.

U posljednje vrijeme trenirao je unutar JacksonWink dvorane i bit će zanimljivo vidjeti kakav će se Tony pojaviti u kavezu sredinom sljedećeg mjeseca.

Nakon svih tih poraza u posljednje vrijeme, kvalitete Tonyja Fergusona postale su osporavane i mnogi smatraju da bi ga Khabib Nurmagomedov lakoćom pobijedio da se taj meč ikad uspio održati. Nažalost, MMA fanovi brzo zaboravljaju i ne praštaju neuspjehe. Ferguson je prije ta četiri poraza u nizu imao 12 uzastopnih pobjeda, a čak devet ih je upisao prekidom.

Niz je započeo ‘‘submissionom‘‘ protiv Mikea Ria već u prvoj rundi, a nastavio ga je sjajnim nokautom protiv Katsunorija Kikuna. Upravo na taj meč UFC nas je odlučio podsjetiti uoči novog nastupa ‘‘El Cucuyja‘‘.

U petom mjesecu 2014. godine Ferguson se borio protiv Katsunorija Kikuna na UFC 173 eventu. Kikuno je tada imao samo jedan UFC nastup iza sebe, ali njegov ukupan omjer bio je na 22-5-2. U UFC je došao s pedigreom bivšeg DEEP prvaka lake kategorije i nije se radilo o bezazlenom borcu.

Dominirao je Ferguson ipak od samog početka te borbe i Japanac se teško nosio s tim pritiskom. Posebno dominantan bio je Ferguson kad je borba završila u parteru i konstantno je tražio ‘‘submission‘‘. Bilo je tu pokušaja poluge na ruci, a jako blizu pobjedi došao je s pokušajem D‘arce gušenja. Nije Ferguson uspio izvesti zahvat do kraja, ali Kikuno je bio vidno na izmaku snaga nakon te sekvence. Tony je nastavio pritiskati iscrpljenog Japanca, a 57 sekundi prije kraja fantastično ga je pogodio desnicom.

Kikuno je teško uzdrman završio na podu, a dodatni udarci nisu bili potrebni. Borba je službeno prekinuta nakon četiri minute i 6 sekundi, a Ferguson je upisao drugo slavlje u nizu nakon poraza od Michaela Johnsona koji je pretrpio sredinom 2012. godine.

Kako je dobro i moćno ‘‘El Cucuy‘‘ nekoć izgledao unutar kaveza, možete se podsjetiti snimkom njegovog meča protiv Kikuna. Video se nalazi ispod ovog teksta, a Ferguson s kosom obojano u ‘‘plavo‘‘ pružio je nastup koji uvijek vrijedi pogledati.

Linker
03. svibanj 2024 03:45