UFC

Volkov i Krylov lakoćom do novih pobjeda; Said Nurmagomedov poražen u vrlo zanimljivoj borbi

Alexander Volkov

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Podosta zanimljivih mečeva imali smo prilike gledati na UFC Fight Night 221 eventu

U sunaslovnoj borbi večeri na UFC Fight Night 221 eventu gledali smo svojevrsni obračun Alexandera. Rus Alexander Volkov borio se protiv Moldavca Alexandera Romanova. Alexander Volkov bez gotovo ikakvih problema došao je do pobjede nokautom u prvoj rundi.

Romanov je od samog početka borbe uložio puno energije u pokušaj rušenja, ali Volkov je uspješno obranio njegov pokušaj. Očekivano je Volkov dominirao u stojci, a Romanov je očajnički pokušao doći do još jednog rušenja. Volkov je još lakše obranio taj pokušaj rušenja, uzeo je leđa Romanovu i serijom udaraca došao je do pobjede tehničkim nokautom. Dvije minute i 16 sekundi trebao je Volkov za pobjedu protiv Romanova.

Lakoćom je ‘‘Drago‘‘ došao do druge uzastopne pobjede i ukupno 36. u karijeri. Uspješno je obranio i svoje osmo mjesto u poretku izazivača unutar teške kategorije. Moldavac Romanov upisao je drugi poraz zaredom, nakon što ga je Marcin Tybura porazio u osmom mjesecu prošle godine. Nadao se Romanov pobjedom protiv Volkov uskočiti u top 10, ali razlika u kvaliteti bila je prevelika u korist Volkova.

Krylov i Spann odradili su svoj odgođeni meč, a borba očekivano nije izašla iz prve runde

Ryan Spann i Nikita Krylov trebali su predvoditi UFC Fight Night 220 event koji se održao 25. veljače (drugi mjesec). Na sami dan eventa, Krylov je otkazao svoj nastup jer se razbolio, a borba je prebačena na UFC Fight Night 221 event. Nisu borci morali ponovno skidati kilažu, jer meč je naknadno ugovoren u ‘‘catchweightu‘‘ do 215 ‘‘pounda‘‘.

Kao što se dalo pretpostaviti, borba Spanna i Krylova krenula je eksplozivno, otvorenm razmjenama. Spann je nakon 30-ak sekundi došao do rušenja, ali Krylov mu je ubrzo uhvatio nogu i tražio je preuzimanje dominantne pozicije. Spann je prijetio ‘‘giljotinom‘‘ i pokušajem ‘‘D‘arce gušenja‘‘, ali Krylov se uspješno izvukao. Lijepe ‘‘grappling‘‘ razmjene i ‘‘scrambleove‘‘ gledali smo tijekom prve runde, a dobar pokušaj ‘‘giljotine‘‘ imao je i Krylov.

Minutu i pol prije kraja runde dogodila se vrlo zanimljiva situacija kojom je meč zapravo i završio. Krylov je pokušavao uzeti leđa Spannu, ali skliznuo je s njegovih leđa i završio je u donjoj poziciji. Spann se neoprezno zaletio u gornju poziciju i upao je u ‘‘trokut gušenje‘‘ Nikite Krylova. Savršeno se Spann ‘‘naredio‘‘ unutar tog trokut gušenja i jako brzo je morao tapkati.

31-godišnjem Krylovu ovo je treća pobjeda zaredom. Nakon što je porazio Alexandera Gustafssona i Volkana Oezdemira, Krylov je pobjedom protiv Spanna nastavio pohod ka vrhu poluteške kategorije. Uoči ove borbe zauzimao je šesto mjesto u poretku izazivača.

Inače, Krylovu je ovo 28. pobjeda prekidom (12 KO, 16 SUB), a ukupno je 30 puta pobijedio u svojoj karijeri (30-9-0). Jako rijetko njegovi mečevi odlaze na sudačku odluku i bit će više nego zanimljivo vidjeti što je sljedeće za Krylova. Vrijeme je za top 5 protivnika, a možda je upravo Aleksandar Rakić adekvatna opcija. Ipak, UFC-ovim ‘‘matchmakerima‘‘ ćemo prepustiti taj posao.

Poraz Šveđanina hrvatskih korijena, Raphael Assuncao ‘‘okačio rukavice o klin‘‘

Ostatak eventa ponudio je još nekoliko vrlo zanimljivih mečeva. O porazu Antona Turkalja pisali smo vam u zasebnom članku koji možete pročitati OVDJE, a vrlo interesantan meč pružili su Jonathan Martinez i Said Nurmagomedov.

Nakon tri runde borbe u kojoj su obojica u određenim trenucima bili blizu pobjeda ‘‘submissionom‘‘, borba je ipak otišla na sudačke kartice. Nisu suci imali lak posao, a do pobjede jednoglasnom odlukom došao je Jonathan Martinez.

Time je prekinuo Saidov niz od četiri uzastopne pobjede, a svoj niz produljio je na pet uzastopnih pobjeda. Pobjedom protiv 14-rangiranog izazivača bantam kategorije, Martinez će vjerojatno od sljedećeg tjedna biti rangiran unutar top 15.

Legendarni Brazilac Raphael Assuncao (27-10, 12-7 UFC) povukao se iz sporta i zaključio je svoju karijeru koja je trajala nešto dulje od 19 godina. 40-godišnji Assuncao ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi izgubio je od Daveyja Granta. To mu je peti poraz u posljednjih šest nastupa i Assuncao je napravio smislen potez odlaskom u mirovinu.

Ostale rezultate UFC Fight Night 221 eventa pročitajte u nastavku teksta.

UFC Fight Night 221 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Alexander Volkov def. Alexander Romanov via TKO - R1, 2:16

Nikita Krylov def. Ryan Spann via submission (trokut gušenje) - R1, 3:38

Jonathan Martinez def. Said Nurmagomedov via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Mario Bautista def. Guido Cannetti via submission (rear-naked choke) - R1, 3:18

Vitor Petrino def. Anton Turkalj via jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 30-27, 30-27)

Preliminarni dio priredbe:

Karl Williams def. Lukasz Brzeski via jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 30-26, 30-27)

Davey Grant vs. Raphael Assuncao via sub (reverse triangle) - R3, 4:43

Josh Fremd def. Sedriques Dumas via submission (guillotine choke) - R2, 3:00

Victor Henry def. Tony Gravely via podijeljenom sudačkom odlukom (30-27, 28-29, 29-28)

Ariane Lipski def. JJ Aldrich via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Bruno Silva def. Tyson Nam via submission (rear-naked choke) - R2, 1:23

Carlston Harris def. Jared Gooden via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
02. svibanj 2024 12:29