UFC

Vrijeme je da ga prestanemo osporavati! Sean O‘Malley novi je prvak UFC-ove bantam kategorije

Sean O‘Malley

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
28-godišnji američki borac opravdao je povjerenje koje dobiva od UFC-a

Nakon 11 interesantnih mečeva, dočekali smo poslasticu večeri, odnosno ‘‘main event‘‘. Aljamain Sterling i Sean O‘Malley napokon su dobili priliku odmjeriti snage unutar kaveza, a Sterling je u meč ušao kao branitelj naslova u bantam kategoriji. ‘‘Aljo‘‘ je ujedno bio i u lovu na rekord kategorije, jer nitko nikada nije četiri puta uspješno obranio pojas u UFC-ovoj bantam kategoriji, ali niti Sterlingu nije pošlo za rukom upisati četvrtu obranu pojasa.

Nešto rezerviranije borbu su otvorili O‘Malley i Sterling. Prvak kao da je pretjerano respektirao udaračku snagu O‘Malleyja i držao se na sigurnoj distanci, čak bez pokušaja rušenja. Sean je u prvoj polovici prve runde pogodio jednim lijepim prednjim direktom i nekoliko puta bio je precizan ‘‘kickovima‘‘, ali čekali smo nešto konkretniju akciju od strane obojice. Sterling je uspjeha imao s nekoliko ‘‘low kickova‘‘, a tek u posljednjih 20 sekundi pokušao je doći do rušenja, no radilo se o ne pretjerano ozbiljnom pokušaju. Runda za zaborav od strane oba borca.

Skupo je O‘Malleyja mogao koštati promašeni ‘‘kick‘‘ početkom druge runde jer se poskliznuo nakon toga i završio na tlu. Sterling ipak nije uspio iskoristiti priliku i nije uspijevao srušiti Seana. Nekoliko sekundi nakon tog pokušaja rušenja uslijedio je šok u bostonskom TD Gardenu! Sean O‘Malley bio je strpljiv i savršeno je desnicom kontrirao Sterlingov pokušaj lijevog direkta. ‘‘Aljo‘‘ je završio na tlu nakon tog udarca, pokušavao se oporaviti, ali O‘Malley je namirisao krv, neprestano je udarao iz gornje pozicije i došao je do pobjede tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Sean O‘Malley novi je prvak UFC-ove bantam kategorije. 28-godišnji ‘‘Suga‘‘ već neko vrijeme najpopularniji je borac te kategorije, a sada je u potpunosti opravdao svo povjerenje koje dobiva od UFC-a još od debija za najjaču svjetsku MMA organizaciju.

Aljamain Sterling odradio je zbilja razočaravajuć nastup. Dosadašnji prvak djelovao je uplašeno, rezervirano i nesigurno. O‘Malley je to iskoristio i zasluženo je novi prvak.

Ostatak UFC 292 priredbe ponudio je pregršt interesantnih mečeva. Brad Katona i Cody Gibson odradili su meč za pamćenje u finalu ovosezonskog ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a Katona je drugi put u karijeri osvojio ‘‘TUF‘‘. Ujedno je postao i prvim borcem u povijesti kojem je to pošlo za rukom. Chris Weidman također je nastupio na preliminarnom dijelu priredbe, ali Brad Tavares poprilično dominantno slavio je u tom meču.

Ian Garry i Zhang Weili definitivno zaslužuju biti izdvojeni među akterima ‘‘main carda‘‘. 25-godišnji Irac deklasirao je Neila Magnyja, a ništa bolje od Magnyja nije se provela Amanda Lemos u meču protiv Zhang Weili. Kineskinja je oborila rekord kad je u pitanju razlika pogođenih udaraca u ženskoj MMA borbi (unutar UFC-a) i lakoćom je obranila titulu prvakinje u slamka kategoriji.

Detaljne izvještaje ostalih mečeva s ‘‘main carda‘‘, kao i izvještaj preliminarnog dijela priredbe možete potražiti u odjeljku s rezultatima koji se nalazi ispod ovog teksta.

UFC 292 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Sean O‘Malley def. Aljamain Sterling via TKO - R1, 0:51

Zhang Weili def. Amanda Lemos via jednoglasnom odlukom sudaca (50-43, 50-44, 49-45) | IZVJEŠTAJ

Ian Garry def. Neil Magny via jednoglasnom odlukom sudaca (30-24, 30-26, 30-26) | IZVJEŠTAJ

Mario Bautista def. Da‘Mon Blackshear via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 29-28) | IZVJEŠTAJ

Marlon Vera def. Pedro Munhoz via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28) | IZVJEŠTAJ

Preliminarni dio priredbe:

Brad Tavares def. Chris Weidman via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3) | IZVJEŠTAJ

Gregory Rodrigues def. Denis Tiuliulin via KO - R1, 1:43

Kurt Holobaugh def. Austin Hubbard via submission (trokut gušenje) - R2, 2:39

Brad Katona def. Cody Gibson via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x2, 30-27)

Andre Petroski def. Gerald Meerschaert via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29)

Natalia Silva def. Andrea Lee via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3)

Karine Silva def. Maryna Moroz via submission (giljotina) - R1, 4:59

Linker
15. svibanj 2024 12:16