UFC

Ian Garry i dalje je nezaustavljiv! Mladi Irac pretukao je Neila Magnyja

Ian Garry

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sjajni irski borac definitivno je sazrio za mečeve protiv top 10 boraca unutar velter kategorije

Veliki irski talent Ian Garry danas se našao na najtežem ispitu u dosadašnjoj karijeri, jer na suprotnoj strani kaveza stajao je iskusni Neil Magny koji je trebao kvalitetno testirati Iana Garryja. Ipak, Magny koji je uskočio na ‘‘short notice‘‘ osam dana prije eventa totalno je deklasiran od strane Garryja i mladi Irac uvjerljivo je porazio 11-rangiranog izazivača u velter kategoriji.

Već nakon desetak sekundi borbe, Ian Garry ‘‘low kickom‘‘ poslao je Magnyja na tlo, ali odbio je upustiti se u parter i pozvao je Garryja natrag na noge. Nastavio je Garry s ‘‘low kickovima‘‘ i nedugo poslije Magny je ponovno završio na tlu nakon ‘‘kicka‘‘ 25-godišnjeg Irca. Neil Magny sredinom runde uspio je doći do klinča kojem je i težio, ali Ian Garry ekspresno ga je pritisnuo uz ogradu kaveza i zauzeo je dominantnu poziciju u klinču. Uspio je Garry i srušiti Magnyja, ali brzo ga je pozvao natrag na noge. Nije se Garry nikako htio upuštati u parter s Magnyjem, ali to možda i nije naročito dobar znak za Garryja. Kasnije u karijeri sigurno će se boriti s još kvalitetnijim ‘‘grapplerima‘‘, a ukoliko se pribojava partera s Magnyjem, očito nema puno povjerenja u svoje BJJ vještine. Naravno, možemo se izvući argument da je Garry pokazao i dobru borilačku inteligenciju te se jednostavno držao segmenta u kojem se nakon prvih pet minuta pokazao osjetno boljim borcem od Magnyja.

36-godišnji Neil Magny vidno se mučio s brzinom Iana Garryja. Pomalo frustrirano djelovao je u navratima, a Garry mu je sve veće probleme radio ‘‘low kickovima‘‘. Magny je prvom polovicom druge runde počeo šepati nakon što je Garry pogodio još nekoliko ‘‘low kickova‘‘ u Magnyjevu lijevu nogu. Uspio je Magny odvesti borbu u klinč uz ogradu kaveza, pokušavao je doći do rušenja, ali bili su to nekvalitetni pokušaji koje je Garry bez većih problema branio. Sve nemilosrdnije pogađao je Garry desnim ‘‘low kickom‘‘ u Magnyjevu lijevu nogu i zapravo nas je uvelike podsjetio na meč Brada Tavaresa i Chrisa Weidmana koji smo gledali ranije tijekom večeri. Sve teže Magny se nosio s ‘‘kickovima‘‘ Garryja, što se i očitovalo kroz grimase na njegovom licu nakon svakog primljenog udarca u lijevu nogu. Po isteku druge runde, Garry i Magny imali su kratku verbalnu razmjenu, a Garry mu je pokazao i srednji prst dok su išli prema svojim kutevima.

Oštar je Ian Garry bio i početkom treće runde te je krenuo po pobjedu prekidom. Magny je nakon nekoliko Garryjevih ‘‘low kickova‘‘ završio na tlu, ali Garry i dalje nije pokazivao nikakav interes za gornjom pozicijom u parteru jer je prepoznao koliko štete radi Magnyju u stojci. U posljednjoj minuti borbe Garry je u potpunosti krenuo po finiš, a Neil Magny ponovno je završio na tlu nakon serije Garryjevih udaraca. Irac je ovaj put prihvatio gornju poziciju u parteru, ali nije uspio završiti Magnyja. Tenzije između Garryja i Magnyja nisu završile niti po isteku posljednje runde. Opet je Garry uperio srednji prst u smjeru Magnyja, a UFC-ov veteran nije mu ostao dužan.

Jednoglasnom odlukom (30-26, 30-26, 30-24) sudaca slavio je Ian Garry i opravdao je ulogu favorita. Irskom borcu ovo je šesta pobjeda u šestom nastupu unutar UFC-ovog kaveza. Ukupno je Garry upisao 13. pobjeda nakon 13 profesionalnih MMA nastupa. Činjenica da je jedan sudac sve tri runde bodovao rezultatom 10-8 jasno vam govori koliko dominantan je bio Ian Garry. Neposredno nakon meča, Ian Garry prozvao je Stephena Thompsona kako bi se utvrdilo tko je najbolji udarač u velter kategoriji.

Mario Bautista pomalo kontroverzno porazio je Da‘Mona Blacksheara

Prije borbe Iana Garryja i Neila Magnyja, u kavezu su se našli bantamaši Da‘Mon Blackshear i Mario Bautista. Blackshearu je ovo drugi nastup u razmaku od sedam dana, jer prošli vikend također je nastupio i ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je Josea Johnsona.

Prva runda prošla je većinski u hrvačkoj dominaciji Blacksheara, dok je Bautista imao solidan pokušaj ‘‘giljotine‘‘ krajem prve runde, ali nedovoljno kvalitetan da bi ozbiljnije ugrozio Blacksheara.

Blackshear je u drugoj rundi počeo vidno kondicijski opadati, ali Mario Bautista nije to najbolje iskorištavao. Nije uspijevao uspostaviti kontrolu nad borbom, neuspješno je pokušavao srušiti Blackshear, a ništa konkretniji nije bio niti u stojci. Morao je Bautista dodati gas u trećoj rundi jer je djelovao kondicijski puno bolje na ulasku u treću rundu.

Bolji je bio Bautista u posljednjih pet minuta. Nekoliko puta uspio je rušiti Blacksheara, vršio je pritisak, uzimao je leđa svom protivniku i definitivno je treća runda otišla na njegovu stranu. Mnogi su se ipak pitali hoće li to biti dovoljno za uzeti meč i nestrpljivo smo čekali odluku sudaca.

Jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 30-27) slavio je Mario Bautista, a podosta teško je shvatiti kako je jedan od sudaca sve tri runde dodijelio Bautisti. Blackshearu se uskakanje na ‘‘short notice‘‘ umjesto Codyja Garbrandta na kraju nije isplatilo i upisao je poraz na UFC 292 eventu. Mario Bautista s druge strane došao je do pete pobjede zaredom i možda je vrijeme da ga UFC upari s nekim od rangiranih bantamaša.

Linker
23. travanj 2024 11:31