UFC

White više nema tolerancije za greške Herba Deana: ‘Neka prestane to raditi!‘

Marcos Rogerio da Lime vs. Ben Rothwell

 screenshot
O kraju borbe između Marcosa Rogerija da Lime i Bena Rothwella puno se danas govori

Sunaslovna borba UFC Fight Nighta 197 bio je dvoboj Marcosa Rogerija da Lime i Bena Rothwella, u kojem je Brazilac upisao pobjedu nakon samo 31 sekunde borbe. Ipak, i to je bilo dovoljno vremena da dođe do jedne negativne situacije o kojoj se puno pričalo. U trenucima dok je da Lima pogađao kanonadu udaraca, sudac Herb Dean gledao je i čekao trenutak prekida. Onda ga je odabrao te je uskočio između boraca, ali u trenutku se i povukao. To je rezultiralo pogledom Brazilca prema njemu, uz nejasan stav je li borba gotova ili ne. Tek u tom trenutku Dean je odlučio kako je ipak kraj.

To što se dogodilo moglo je stvoriti puno veću konfuziju nego ovako, no srećom nije. Rothwell je bio u teškom stanju i nije mogao nastaviti borbu. No, što da je sve bilo drugačije? To nitko ne može znati.

Na to što se dogodilo osvrnuo se i predsjednik UFC-a, Dana White.

"Herb mora prestati dodirivati borce ako borba nije gotova. On uleti, uhvati nekoga oko ruke i onda odluči kako ipak možda ne treba prekinuti. Ovdje je dobra stvar što je borba uistinu tada trebala biti prekinuta. Niste vidjeli Bena gdje prigovara u vezi prekida", rekao je White na konferenciji za medije nakon priredbe.

Nije ovo prvi kiks Herba Deana. Već dugo vremena njegove pogreške imaju dvije krajnosti. Nekad borbu prekine prerano, a nekad zna akciju pustiti puno duže nego što to ima smisla. Nažalost, događaju mu se i ovakvi slučajevi, gdje zapravo sam sebe zbuni i jako se loše snađe u toj situaciji. White smatra kako se mora početi kontrolirati

"On mora povući kočnicu i prestati dirati borce. Ne smiješ to raditi ako nemaš namjeru prekinuti borbu. Kad su pustili usporenu snimku kraja borbe, izgledao je kao da pleše oko njih i ne zna što napraviti, uskočiti ili ne. On mi je osobno jako drag, dobar je čovjek. No mora prestati dodirivati ljude dok nije spreman time prekinuti borbu", zaključio je.

Kao što je i sam White naveo, sreća da ovog puta nije bilo nekih dodatnih posljedica, odnosno da je grešku uspio odmah ispraviti. No, što da je Lima prekinuo svoj napad i time dao dovoljno vremena Rothwellu da se oporavi? Onda bi Deanov potez uistinu napravio efekt kakav nitko ne želi vidjeti. Problem je što Dean nije greškama sklon tjednima ili mjesecima. Njemu se kiksovi događaju već godinama.

Linker
04. svibanj 2024 10:25