UFC

Wonderboy se vraća borbom protiv opakog brazilskog nokautera

Thompson vs. Luque
 Instagram/mmapuncher_tm
Napokon je potvrđena borba kojom će se u Octagon vratiti jedan od najpopularnijih boraca UFC-ove velter kategorije, Stephen 'Wonderboy' Thompson. Dobio je mjesto na UFC 244 priredbi u Madison Square Gardenu, a zadatak će mu biti zaustaviti niz sjajnog Brazilca, Vicentea Luquea.

Dugo nismo imali priliku čuti neke konkretne vijesti o Stephenu Thompsonu (14-4-1, 9-4-1 UFC). Bivši dvostruki izazivač velter kategorije posljednji put je nastupio u ožujku kad je poražen od Anthonyja Pettisa. No, nije bio samo poražen. Prvi put u karijeri je nokautiran i to na vrlo gadan način. Zbog toga mu je trebao odmor, no zov Octagona vraća ga u pogon i to za jako zanimljivu borbu.

36-godišnjem majstoru karatea suprotstavit će se Vicente Luque (17-6-1, 10-2 UFC), trenutno najubojitiji borac velter kategorije koji je do prošle borbe svih devet UFC trijumfa ubilježio prekidom. Mikea Perryja ipak nije uspio slomiti, no ta fenomenalna borba donijela mu je bonus za borbu večeri. 27-godišnji Brazilac nalazi se na 14. mjestu ljestvice velter kategorije, dok su Thompsona dva poraza u nizu bacila na deveto mjesto.

Njihova borba trebala bi naći svoje mjesto na glavnom programu UFC 244 priredbe koja se 2. studenog održava u Madison Square Gardenu. Taj program predvode Nate Diaz i Jorge Masvidal, a danas je postalo službeno kako će Darren Till i Kelvin Gastelum nastupiti u sunaslovnoj.

Linker
09. svibanj 2024 10:48