UFC

Woodley ovo ne pamti od 2012. godine; O‘Malley se poigrao s nekoć ubojitim talentom

Sean O'Malley, Tyron Woodley, Thomas Almeida
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA, Jason Silva/AGIF via AFP
UFC 260 je osim glavne borbe ponudio još pregršt uzbuđenja i zanimljivih ogleda

Osim glavne borbe u kojoj je Francis Ngannou savladao Stipu Miočića, UFC 260 priredba na svom programu sadržavala je još devet ogleda. Ukupno pet od njih završilo je prekidom, a u prvi plan iskočili su Vicente Luque, koji je savladao Tyrona Woodleya i Sean O'Malley, koji je protiv Thomasa Almeide odradio još jednu impresivnu izvedbu.

Vicente Luque (20-7-1, 13-3 UFC) upisao je svoju devetu pobjedu u posljednjih deset borbi, od čega osmu prekidom. No, ova je svakako došla protiv najvećeg imena do sada. U borbi čiji su sudionici kasnije nagrađeni i bonusom za borbu večeri, Brazilac iz tima Henryja Hoofta gušenjem je završio Tyrona Woodleya. Woodley je za razliku od svojih nekoliko prijašnjih nastupa ovdje od početka krenuo agresivno. Time je zatekao Luquea i uspio ga nekoliko puta pogoditi, a onda krenuti u rušenje. Ipak, čim je Luque uspio obraniti rušenje, počeo je polako izgledati sve bolje. U akcijom pretrpanoj prvoj rundi viđeno je nekoliko sjajnih razmjena unutar kojih su obojica pogađali. No, očito su udarci Luquea bili bolji i precizniji, budući da je Woodley prvi uzdrman. Primijetio je to njegov protivnik, novom serijom poslao ga na pod, a onda je tamo završio posao gušenjem na koje je Woodley tapkao.

Četvrti je to poraz u nizu za Woodleya. Nakon što je izgubio 14 rundi za redom te borbu protiv Covingtona predao u petoj rundi zbog ozljede, ovog puta poražen je pravim prekidom i to po prvi put nakon 2012. godine, kad mu je ujedno prvi poraz u karijeri nanio Nate Marquardt. Dana White je između redaka savjetovao Woodleyu odlazak u mirovinu, a u narednim danima ćemo vidjeti što je "The Chosen One" odabrao.

Sean O'Malley (13-1, 5-1 UFC) jednostavno je briljirao u borbi protiv Thomasa Almeide i može se reći kako se čak poigravao s nekad sjajnim i ubojitim Brazilcem. Ova borba je bila doslovni "Sugar show". O'Malley je briljirao tehnikom i raznolikošću svojih udaraca, a borbu je mogao završiti već u prvoj rundi. No, krenuo je prerano slaviti, iako sudac nije prekinuo borbu, što je dalo dovoljno vremena Brazilcu da se vrati u igru. Ipak, nije Almeida dobio priliku ništa napraviti. "Sugar" je jednostavno oduševio svime što je radio. Brz je, precizan, tehnički potkovan i nevjerojatno raznovrstan borac. Nedostaje mu doza ozbiljnosti te je i dalje vrlo razigran, no tek mu je 26 godina, što bi značilo da s vremenom može biti samo bolji. Ovu borbu završio je u trećoj rundi, kad je dao "malo gasa", što je bilo dovoljno da ponovi situaciju iz prve runde, no ovog puta uz udarac u parteru kojim je posao zaključio. Almeidina priča slična je poput Woodleyeve. Ovo mu je četvrti poraz u nizu. Vjerojatno je premlad za mirovinu, no posao u UFC-u bi mogao već idućeg tjedna izgubiti.

Na glavnom programu viđena je još pobjeda mlade Mirande Maverick nad Gillian Anderson. 22-godišnja borkinja ima sve predispozicije za uspjeh i ova pobjeda, izgrađena na boksu, snazi i hrvanju, joj je svakako dobar poticaj za krenuti naprijed. Spomenuti glavni program otvoren je malim iznenađenjem, nokaut pobjedom Jamieja Mullarkeya nad Khamom Worthyjem i to nokautom već u prvoj minuti.

Na uvodnom programu viđena je nova ekspresna pobjeda Alonza Menifielda, koji je nakon 70 sekundi ugušio Fabia Cheranta, a svoje prvo UFC slavlje upisao je Abubakar Nurmagomedov, dominantnom izvedbom protiv Jareda Goodena. Michal Oleksiejczuk upisao je pobjedu podijeljenom odlukom nad Modestasom Bakauskasom, dok je Omar Morales jednoglasnom savladao Shanea Younga. U prvom borbi programa, pobjedu vrijednu ostanka u UFC-u upisao je Marc-Andre Barriault, nokautom četiri sekunde prije kraja borbe protiv Abua Azaitara.

UFC 260 - Rezultati

Francis Ngannou def. Stipe Miočić - KO (R2 0:52)

Vicente Luque def. Tyron Woodley - SUB (R1 3:56)

Sean O'Malley def. Thomas Almeida - KO ( R3 3:52)

Miranda Maverick def. Gillian Robertson - jednoglasna odluka sudaca

Jamie Mullarkey def. Khama Worthy - KO (R1 0:46)


Alonzo Menifield def. Fabio Cherant - SUB (R1 1:11)

Abubakar Nurmagomedov def. Jared Gooden via jednoglasna odluka

Michal Oleksiejczuk def. Modestas Bukauskas - podijeljena odluka sudaca

Omar Morales def. Shane Young - jednoglasna odluka sudaca

Marc-Andre Barriault def. Abu Azaitar - TKO (R3 4:56)

Linker
23. travanj 2024 07:01