UFC

Adesanya ponovno udario po Jonesu: 'Izgledao je isprano'

Jon Jones i Israel Adesanya
 screenshot/Youtube
Dočekali smo i komentar Israela Adesanye na nastup Jona Jonesa protiv Dominicka Reyesa, a on je prema očekivanjima pun kritika prema dugogodišnjem UFC prvaku. Adesanya smatra kako je Jones potvrdio da više nije borac kakav je bio te da bi s vremenom trebao biti sve lošiji.

Adesanya se nalazi u pripremama za svoju borbu protiv Yoela Romera, no naravno da je gledao UFC 247 predvođen borbom Jona Jonesa i Dominicka Reyesa. Fanove i medije tako je zanimao njegov komentar, odnosno što je to UFC-ov prvak srednje kategorije vidio u toj borbi.

"Vidio sam ono što sam trebao vidjeti. Vidio sam borca koji se u petoj rundi pokušao uključiti i okrenuti stvari, ali nije mogao. Usporedite to i moju petu rundu protiv Kelvina Gasteluma, vidjet ćete razliku", rekao je Adesanya u razgovoru za Sporting News.

Ovako nešto se zapravo i očekivalo, budući da će Adesanya koristiti svaku priliku za provocirati Jonesa, da bi u bližoj ili daljoj budućnosti možda dobio priliku boriti se protiv njega. Uostalom, to radi već posljednjih par mjeseci, iako je jasno kako obojica, posebno Adesanya, još imaju posla u svojim aktualnim kategorijama čije pojase prvaka drže u svom vlasništvu. Tako da nije sve stalo na gore navedenoj izjavi.

"On je ispran borac, gotov je. Njegove najbolje godine su iza njega. Još uvijek je sjajan borac, no ispran je. Nije radio ništa. Dobio je runde, no nije napravio ništa posebno. Pokušavao je, ali nije išlo", rekao je Adesanya, dodavši svoje mišljenju o ishodu borbe: "Bilo je blizu, a ima više načina kako možete gledati na tu borbu. Neki su bodovali za Jonesa, neki za Dominicka. Obojica su mislili da su pobijediti. Ja osobno bih rekao da je bio neodlučeno. Dali su sve od sebe, bila je dobra borba i ja bih bodovao kao neodlučeno."

Adesanya je glavna zvijezda iduće UFC-ove PPV priredbe. 7. ožujka predvodit će UFC 248 kroz svoju prvu obranu titulu, a pokušat će mu je oduzeti Yoel Romero. Ako Israel uspije ostati prvak, nakon toga ga u srednjoj kategoriji čeka još nekoliko pravih izazova. To je prije svih Paulo Costa, no Jared Cannonier, Darren Till i još neki borci samo čekaju svoju priliku. Tako je pitanje hoće li ga UFC pustiti u polutešku ako Jones izrazi želju za tom borbom. Dana White je nedavno izjavio kako ga ta borba zanima, ali ne još. No, ako to bude nešto što žele i fanovi, promjena trenutnih planova itekako je moguća.

Linker
02. svibanj 2024 00:02