UFC

Anthony Smith trokutom u prvoj rundi zaustavio Clarka i prekinuo niz od dva poraza

Smith vs. Clark
 screenshot
Gotovo pa rutinski došao je Anthony Smith do pobjede nad Devinom Clarkom

Nakon niza od dva uvjerljiva poraza iz posljednje dvije borbe, nitko nije znao što zapravo može očekivati od Anthonyja Smitha u borbi protiv Devina Clarka. Bivši UFC-ov izazivač pouteške kategorije zapravo je vrlo brzo dao odgovor svima koji su se pitali. Za samo dvije i pol minuta došao je do pobjede prekidom protiv "Brown Beara", koji je u Octagon ušao s nizom od dva ranija ovogodišnja trijumfa.

Već na samom početku borbe Clark je krenuo u klinč i po rušenje, no dolazi do iznenađenja i Smith ruši njega. Odmah je "Lionheart" krenuo napadati leđa i došao je u dobru poziciju, no samo malo opuštanja rezultiralo je time da se Clark izvukao i prešao u gornju poziciju. Kako je upravo to ono čemu se nadao, očekivalo se da bi Clark trebao kapitalizirati iz ove pozicije, no Smith je tek onda pokazao koliko je dobar u svim segmentima MMA-a. Dok je Clark pokušavao dodatno popraviti poziciju u onu iz koje će raditi više štete, Smith je prebacio noge oko njegovog vrata i zatvorio trokut, na koji njegov protivnik uskoro nije imao druge opcije nego tapkati.

Sunaslovna borba priredbe donijela je novi trijumf jednog od najzanimljivijih novih boraca velter kategorije, neporaženog Miguela Baeze. On je svoju treću UFC pobjedu upisao protiv Takashija Satoa. Odradio je Baeza sjajan posao na nogama već u prvoj rundi, a jednako je nastavio u drugoj, sve dok se Japanac nije našao na podu. Baeza je napao udarcima, da bi se onda odlučio prebaciti na gušenje. Zatvorio je trokut lijevom rukom i Sato je brzo tapkao. Prva je to Baezina pobjedom prisiljavanjem na predaju u karijeri, nakon sedam nokauta i dvije sudačke odluke.

Tri borbe glavnog programa održane prije toga donijele su uvjerljive sudačke odluke. Parker Porter bio je bolji od Josha Parisiana, Bill Algeo od Spikea Carlyea, a Norma Dumont od Ashlee Evans-Smith. Glavni program otvoren je pobjedom tehničkim nokautom Jonathana Pearcea protiv Kaija Kamake.

Na uvodnom programu priredbe održane su četiri borbe, a njihovi pobjednici bii su Anderson Dos Santos, Gina Mazany, Sun Muraerji i Nathan Maness. Sve borbe završile su prekidom.

UFC on ESPN 18 - Rezultati

Anthony Smith def. Devin Clark - SUB (R1 2:34)
Miguel Baeza def. Takashi Sato - SUB (R2 4:28)
Parker Porter def. Josh Parisian - jednoglasna sudačka odluka
Bill Algeo def. Spike Carlyle - jednoglasna sudačka odluka
Norma Dumont Viana def. Ashlee Evans-Smith - jednoglasna sudačka odluka
Jonathan Pearce def. Kai Kamaka III - TKO (R2 4:28)

Anderson dos Santos def. Martin Day - SUB (R1 4:35)
Gina Mazany def. Rachael Ostovich - TKO (R3 4:10)
Su Mudaerji def. Malcolm Gordon - KO (R1 0:44)
Nathan Maness def. Luke Sanders - SUB (R2 2:29)

Linker
28. travanj 2024 06:29