UFC

Blachowicz poručio Jonesu: 'Obećao si mi, sad mi daj mjesto i vrijeme!'

Jan Blachowicz i Jon Jones
 screenshot
Nakon sedme pobjede u posljednjih osam nastupa, uključujući dva uspješno odrađena revanša, Jan Blachowicz ima sve potrebne reference za biti idući izazivač prvaka UFC-ove poluteške kategorije. To je odmah nakon što je savladao Coreya Andersona i izjavio, a Jon Jones je iz publike reagirao s odobravanjem.

Glavna borba UFC Fight Night 167, održanog u Rio Ranchu, najvažniji je nastup dosadašnje karijere Jana Blachowicza. Nakon impresivnih pobjeda nad Lukeom Rockholdom i Jacareom Souzom, Poljak je savladao i borca koji je najbolje kotirao za poziciju idućeg izazivača. No, Corey Anderson završio je nokautiran, a Poljak napokon tamo gdje se nadao doći još kad je 2014. godine postao članom UFC-a.

"Cijeli svijet bio je u krivu, svi su mislili krivo o meni. Potvrdio sam da sam jedan od najboljih na svijetu i hvala Coreyu na prilici za ovaj revanš. Mislim da sam pokazao da sam idući izazivač pa sad možemo pričati o mom idućem protivniku, Jonu Jonesu, koji je tu u publici", bila je prva izjava 36-godišnjeg Poljaka nakon pobjede.

Andersona je dočekao na savršen udarac za koji se odmah dobio dojam kao da je unaprijed pripremljen te da se samo čekala prilika plasirati ga.

"To je bilo nešto na čemu smo radili u dvorani na treningu. Očekivali smo da će pokušati boksati pa me nakon toga rušiti. No, ostao je pri boksu jer je nokautirao Johnnyja Walkera i to je bilo dobro za mene. Volim se boriti u stand upu", objasnio je način svoje pobjede.

Nakon toga je još zatražen da se osobno obrati Jonesu koji je na kraju borbe oduševljeno reagirao.

"Obećao si mi priliku kad smo se susreli. Ti si moj idući protivnik. Idemo to napraviti, reci mi samo mjesto i vrijeme", poručio je Blachowiczu Jonesu koji je iz prvih redova reagirao s odobravanjem.

Bilo je za očekivati kako će pobjednik ove borbe doći u situaciju da se može nadati borbi za titulu, posebno ako do pobjede dođe na impresivan način. Blachowicz je napravio sve što je trebalo.

Linker
28. travanj 2024 23:34