UFC

Odlični Ivana Petrović i Uroš Medić, brutalni završetci u naslovnoj i sunaslovnoj borbi

Alex Perez

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Kratak izvještaj i rezultati svih borbi sa sinoćnje UFC priredbe u dvorani UFC Apex

Sinoćnja UFC Vegas 91 priredba je iza nas. Naš najveći fokus bio je na našoj hrvatskoj predstavnici i na srpskom borcu koji je zasluženo ostvario svoj prvi bonus. Ivana Petrović je sjajnim nastupom protiv Kineskinje Liang upisala svoju prvu pobjedu u UFC-u nakon što je zaustavila svoju suparnicu gušenjem u trećoj rundi, a Uroš Medić nokautom u prvoj rundi zaustavio je veterana Tima Meansa. Detaljnije o tim borbama možete naći na dnu članka.

U naslovnoj borbi Alex Perez je uskočio kao zamjena samo tri tjedna prije borbe što ga nije spriječilo da isporuči impresivan nokaut kojim je zaustavio Matheusa Nicolaua i time okončao ovu borilačku večer.

Nakon što je zamijenio ozlijeđenog Manela Kapea, Perez je imao puno na kocki nakon tri uzastopna poraza. Nokaut je došao u drugoj rundi kada je zarobio Nicolaua uz ogradu i počeo ispaljivati udarce. Iako nekoliko udaraca nije pronašlo metu, Perez je izveo pakleni desni kroše koji je okrenuo Nicolauovu glavu dok se rušio na pod. Sudac je brzo uletio kako bi zaustavio borbu na dvije minute i 16 sekundi druge runde.

"Osjećaj je nevjerojatan", rekao je Perez. "Svi su me otpisali nakon tri poraza. Loše stvari su se dogodile u mom posljednjem kampu, ali sada nakon samo tri tjedna obavijesti pred borbu, nema problema. Bilo kada, bilo koji dan. Ljudima govorim da ne dobivam plaću da sjedim na kauču. U dvorani sam cijelo vrijeme. Uvijek radim."

Perez je završio noć na spektakularan način, bio je to impresivan završetak, posebno s tolikim rizikom jer sigurno nije želio otići kući s četvrtim uzastopnim porazom.

Umjesto toga, napušta UFC Vegas 91 s pobjedom i prilikom da napravi veliki korak naprijed u široko otvorenoj muha kategoriji dok se prvak Alexandre Pantoja priprema braniti pojas na UFC-u 301 protiv Australca hrvatskih korijena Stevea Ercega.

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo poluteškaše i također smo mogli vidjeti brutalan završetak. Bogdan Guskov je zaustavio Ryana Spanna u drugoj rundi teškim ground-and-pound udarcima.

Guskov je imao težak početak borbe. Spann je pokušao izbjeći borbu na nogama koristeći svoje hrvanje i grappling te guranjem Guskova uz ogradu. Tijekom jedne takve izmjene, Spann je zadao udarac u prepone, što je rezultiralo kratkom sudačkom pauzom. Kada su se dvojica ponovno postavila uz ogradu, Spann je ponovno zadao udarac u prepone. Nije bilo oduzimanja bodova zbog prekršaja.

Spann je konačno rušio Guskova na pod, gdje je napao udarcima i pokušao ga gušiti, ali se Guskov uspio obraniti. Druga runda uglavnom je bila borba na nogama, što je bila značajna prednost za Guskova. Konstantno je prvi uspijevao pogoditi svog protivnika i teško ga je uzdrmao aperkatom. Spann se našao na leđima, a Guskov je isporučio popratne teške udarce i natjerao sudca na prekid borbe u 3:16 druge runde.

Rezultate svih borbi večeri pogledajte niže.

Alex Perez def. Matheus Nicolau via KO — R2, 2:16

Bogdan Guskov def. Ryan Spann via TKO — R2, 3:16

Karine Silva def. Ariane da Silva jednoglasnom odlukom (30-27, 29-28, 29-28)

Jhonata Diniz def. Austen Lane via KO — R2, 2:12

David Onama def. Jonathan Pearce jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Uros Medic def. Tim Means via TKO — R1, 2:09

Victor Henry def. Rani Yahya via TKO — R3, 2:36

Austin Hubbard def. Michal Figlak jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Don’Tale Mayes def. Caio Machado jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Ketlen Souza def. Marnic Mann jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Chris Padilla def. James Llontop gušenjem — R1, 4:33

Ivana Petrovic def. Liang Na gušenjem — R3, 1:29

Maheshate def. Gabriel Benitez podijeljenom odlukom (28-29, 29-28, 29-28)

Linker
06. svibanj 2024 15:03