UFC

Cormier pred završetak trilogije s Miočićem: 'Moram se vratiti hrvanju!'

Cormier vs. Miočić
 screenshot
Daniel Cormier mogao bi biti itekako opasan protivnik u trećoj borbi protiv Stipe Miočića, ako napravi ono što je najavio, odnosno ako odluči svoje hrvanje staviti u prvi plan. U prošlogodišnjoj borbi smo se uvjerili koliko u tom slučaju može biti opasan.

Jedan od do sada zanimljivijih razgovora Daniel Cormiera pojavio se na USA Wrestling YouTube stranici. Kao bivši olimpijski hrvač, Cormier je i dalje vrlo zanimljiv zajednici jednog od najpopularnijih američkih sportova pa je prošao mnoge teme, no najzanimljivije su ipak one po pitanju njegove MMA karijere. A mnogi ne znaju kako je za nju zaslužan njegov veliki konkurent iz hrvačkih dana, a nakon toga istog tako veliki prijatelj, Muhammed "King Mo" Lawal.

"King Mo je prestao s hrvanjem i odmah prešao u MMA. Otišao je boriti se u Japan te je zaradio 50 tisuća dolara. Pitao sam se kako je to moguće, a on si je kupio Cadillac s kožnim sjedištima. Izgleda da je cijeli honorar potrošio na to. No, bilo je sjajno vidjeti da je za jednu borbu dobio toliko novaca. Nakon toga me je često zvao i pričao o tome, nagovarao me da i ja pokušam. Rekao sam zašto ne", ispričao je Cormier, koji je hrvanje napustio nakon razočaranja oko nastupa na Olimpijskim igrama 2008 u Pekingu.

"Hrvanje mi znači sve na svijetu jer da ga nije bilo, ja bih i dalje bio negdje u Louisiani. Ne bih se školovao, ne bih se borio u UFC-u i ne bih na kraju imao sve ovo što imam danas. Hrvanje je zaslužno za to", zahvalio je još jednom svom bazičnom sportu.

Do kraja karijere ostala mu je još jedna MMA borba, a svi znamo koja bi to trebala biti.

"Borit ću se protiv Stipe Miočića još jednom i onda ću završiti s ovim. Volim sport, volim se natjecati i bit će teško to sve napustiti. No, osvojiti ponovno naslov prvaka bilo bi savršeno za odlazak. Stipe i ja imamo fantastičnu trilogiju. On je također hrvač, tip kojeg izrazito poštujem, vatrogasac, čvrst borac. No, ja se jednostavno moram povući kao prvak", rekao je, a onda i najavio kako to misli izvesti:

"Moram se vratiti svom hrvanju. Moram imati kraj sebe ljude koji će me tjerati i govoriti mi da nije dovoljno. Dobro ću se pripremiti i borba će doći u savršeno vrijeme. Nakon toga sam gotov i mogu se vratiti klincima u Gillroy srednjoj školi gdje radim kao trener hrvanja."

U prve dvije runde posljednje borbe, mogli smo se uvjeriti koliko je Cormier opasan kad svoje hrvanje stavi u prvi plan. Odmah nakon borbe je priznao kako mu je greška bila to što pri toj taktici nije ostao te što je odlučio boksati s Miočićem i savladati ga na nogama. On je smatrao kako je spreman na to, ali nije bio svjestan ga njegova jetra baš i nije. Stipe je iz toga izvukao maksimum, no za treću borbu mora i on biti svjestan kako će ju Cormier pokušati napraviti puno sličniju onom što je proživljavao u prve dvije runde.

Linker
06. svibanj 2024 15:21