UFC

Anthony Smith reagirao na nesvakidašnju ponudu Alexa Pereire: ‘Pristajem, uzet ću mu 50 tisuća dolara‘

Anthony Smith

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
‘‘Lionheart‘‘ je saznao za podosta čudnu ponudu od strane ‘‘Poatana‘‘

Animozitet na relaciji Anthony Smith - Alex Pereira već neko vrijeme traje, ali iz trenutne perspektive, radi se o besmislenim tenzijama. ‘‘Lionheart‘‘ Smith zapravo je krivac, jer on je taj koji je sve započeo učestalim kritikama na račun Pereire, kao i prozivkama da se obračunaju unutar kaveza.

Smith silno želi priliku okušati se protiv ‘‘Poatana‘‘, ali realnost je da je Smith trenutno miljama daleko od takve prilike i zato je sva ta priča besmislena. Anthony je deseti u poretku izazivača, a njegova pozicija vjerojatno se neće drastično mijenjati nakon pobjede nad Vitorom Petrinom proteklog vikenda.

Nije Smith pretjerano daleko od visokih pozicija u poretku, ali puno puta pokazalo se kako ‘‘Lionheart‘‘ jednostavno nema kvalitetu za poraziti nekog od boraca iz samog vrha, a bez takve pobjede, jako teško će izboriti priliku za napad na pojas koji je trenutno u vlasništvu Pereire.

No, Alex Pereira nedavno je gostovao u ‘‘Connect Cast‘‘ podcastu gdje je iznio zanimljivu opciju za obračun između njega i Smitha. Kako Anthony Smith učestalo kritizira ‘‘grappling‘‘ vještine Alexa Pereire, Brazilac je reagirao zanimljivom ponudom. Naime, ‘‘Poatan‘‘ je spreman odraditi ‘‘grappling‘‘ meč protiv Anthonyja Smitha, ali pod posebnim uvjetima.

Borba bi započela tako što bi Smith krenuo iz dominantne pozicije, konkretnije, kontrolom leđa. Ukoliko bi se Pereira uspio podići na noge prije nego ga Smith završi, Smith bi morao isplatiti 50 tisuća dolara Alexu Pereiri. Uspije li Smith završiti Pereiru, ‘‘Poatan‘‘ je taj koji će dugovati 50 tisuća dolara. Smith se na jučerašnjoj konferenciji za medije osvrnuo na prijedlog Alexa Pereire.

‘‘Alex Pereira rekao je kako je spreman uložiti 50 tisuća dolara, ali ja mogu započeti s leđa? Rekao je da mu mogu uzeti leđa, ubaciti ‘kuke‘ i da imam pet minuta kako bih ga završio, a on je spreman riskirati 50 tisuća dolara.

Uzet ću 50 tisuća, uzet ću njegov novac. Ako počnem na njegovim leđima, 100 posto ću ga ugušiti.‘‘, rekao je Smith.

Smith je u nastavku obraćanja medijima pojasnio kako nikada nije imao namjeru pričati ‘‘sranja‘‘ o Alexu Pereiri, već isključivo s analitičke strane komentira njegove vještine. Smith je zatim upitan smatra li Pereirin crni pojas u BJJ-u određenom ‘‘prevarom‘‘, a Smith se ubrzo izjasnio.

‘‘Nikada ne bih nazvao nečiji crni pojas ‘prevarom‘. Možda sam mislio da Alex Pereira nije crni pojas visoke razine u kimonu. Mislim da on ne bi bio prevelika opasnost na turnirima IBJJF formata, ali nikada ne bih nazivao nečiji crni pojas prevarom. Vjerojatno je uložio vrijeme u treninge s Gloverom Teixeirom. Ja jednostavno smatram da postoje razine do crnog pojasa, ali poštujem njegov crni pojas, kao i bilo čiji.‘‘, zaključak je Smitha.

Preostaje nam vidjeti hoće li doći do tog famoznog ‘‘grappling‘‘ meča između Smitha i Pereire. ‘‘Lioheart‘‘ bi u taj meč definitivno ušao kao favorit, ali dojam je da Pereira sve više vjeruje u svoje parteraške vještine.

Linker
06. svibanj 2024 13:03