UFC

Cormier: 'Razmijem zašto se Jones boji prelaska u tešku, ali to će morati napraviti'

 Jason Silva/AGIF/ AFP
Daniel Cormier vjeruje da će Jon Jones morati izaći iz komforne zone i jednog se dana preseliti u tešku kategoriju.

Iako su veliki rivali, 'DC' uvijek ima samo riječi hvale kada se priča o vještinama koje posjeduje aktualni prvak u poluteškoj kategoriji. Ipak ih je i on najbolje upoznao u njihova dva dosadašnja susreta...

Pričajući o Jonesu, Cormier je u razgovoru s BT Sportom u jednom trenutku došao na temu 'Bonesovog' preseljenja u tešku kategoriju. Potez je to o kojem se već godinama raspravlja. Jones je zainteresiran, ali ne žuri jer smatra da i dalje ima zanimljivih izazivača u poluteškoj. Također, u nekoliko je navrata sam izjavio i da bi na takvu odluku osjetno utjecala ponuda UFC-a, ali i izbor protivnika.

"Mislim da će se morati (preseliti u tešku, op.a.). Morat će malo pobjeći iz svoje komforne zone. To je zastrašujuće za njega. Zastrašujuće je i za puno likova koji se odluče na promjenu kategorije. Postoji to nasljeđe nepobjedivosti kod Jonesa stoga mogu samo zamisliti da je za njega strašna pomisao riskirati i prijeći u tešku. Ne znam iskreno želi li on to učiniti, ali mislim da će se jednog dana morati odlučiti na taj potez", tvrdi Cormier.

Osim prijetnji koje stižu iz 'kraljevske', Jones ima jednu i iz srednje. Radi se, naravno, o Israelu Adesanyi koji je prozvao u nekoliko navrata.

"Ne znam može li on pobijediti Jonesa. Stvarno ne znam. Očito je da svi znate moje osjećaje prema Jonesu, ali čovječe - on je stvarno dobar. Mislim da će prijeći u tešku. Trebat će ga tamo dočekati jedan od onih velikih likova i za pobjedu mu ugasiti svjetla. Zašto? Jer jednostavno mislim da ga oni ne mogu pobijediti u borbi na 25 minuta. On je dobar borac koji ima puno oružja. Pogledajte samo mene, smatram da sam jedan od najboljih ikad, a on me pobijedio dva puta. To vam govori puno toga o tome kakav je kao natjecatelj. Može li ga Israel svladati? Da. Pogotovo ako Jones uđe u meč s krivim pristupom. Kad se borite s Adesanyom, onda vam je najbolje ići na rušenja jer je na nogama opasan za sve", zaključio je Cormier.

Podsjetimo, Jones idući nastup ima već 8. veljače kada ga na UFC 247 priredbi čeka obrana titule u meču s neporaženim Dominickom Reyesom.

Linker
29. travanj 2024 22:57