UFC

Legendarni UFC-ov prvak otkrio koji mu je bio najteži meč u karijeri: ‘Šest tjedana nisam mogao hodati‘

Randy Couture

 FRANCIS SPECKER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Francis Specker/alamy/alamy/profimedia
Randy Couture dijelio je oktogon s brojnim ‘ubojicama‘, no prvi meč s Rizzom posebno mu je ostao urezan u pamćenje

Randy Couture (19-11) borac je kojeg zasigurno ne treba posebno predstavljati borilačkoj javnosti. Kao jedan od istinskih UFC-ovih pionira prvu borbu pod okriljem američke organizacije odradio je još krajem svibnja 1997., kada je prisiljavanjem na predaju pobijedio Tonyja Halmea, da bi potom tehničkim nokautom pobijedio i Stevena Grahama te osvojio UFC 13 teškaški turnir.

U nastavku karijere tri je puta osvajao pojas u teškoj i dva puta u poluteškoj diviziji, te dijelio oktogon s brojnim MMA ikonama kao što su Vitor Belfort, Kevin Randleman, Chuck Liddell, Tito Ortiz, Brock Lesnar, Antônio Rodrigo Nogueira (Minotaur), Mark Coleman i Lyoto Machida. Na pitanje o tome tko mu je pružio najtežu borbu u karijeri, međutim, podcrtava jedno ime - ono Pedra Rizza.

"Najteža borba mi je bila kada sam se prvi put borio s Pedrom Rizzom. To je bio pravi ‘brawl‘, bitka na pet rundi. Dobio sam tri od pet rundi, ali sam u toj borbi slomio nos i dobio udarac u nogu otprilike 14 puta", rekao je član UFC-ove Kuće slavnih u razgovoru za TalkSPORT pa nastavio: "Nakon toga nisam šest tjedana mogao normalno hodati, bila je to jako teška borba. To je bio prvi meč na kojem je moja majka osobno prisustvovala. Ta mi se borba uvijek čini kao najteža u kojoj sam sudjelovao".

Podsjetimo, Couture i Rizzo prvi su put odmjerili snage početkom svibnja 2001. godine, na UFC 31 priredbi, a Amerikanac je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom i tako obranio pojas prvaka teške kategorije. Pola godine kasnije, na UFC 34 "eventu" ponovno su se našli u kavezu, a Couture je upisao novu pobjedu (i obranu naslova) tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Linker
22. lipanj 2024 21:16