UFC

Dana White o 'lošoj' McGregorovoj ideji i planovima za Miočića: 'Conor uvijek poludi kad to kažem...'

 Screenshot
Dana White odradio je veliki intervju s ESPN-om u kojem je otkrio dio planova za 2020. godinu.

S obzirom na to da najjača svjetska MMA promocija 2020. otvara 18. siječnja i UFC 246 priredbom na kojoj se vraća Conor McGregor, dobar dio razgovora bio je posvećen irskoj zvijezdi.

Najzanimljivije dijelove prenosimo vam u nastavku članka:

Zašto se McGregor i Donald Cerrone bore u velteru?

"Zato što se Conor u 2020. želi boriti tri puta. On se nada da bi pobjedom nad 'Kaubojem' odmah mogao krenuti prema Khabibu. No, taj tajming i matematika baš i neće funkcionirati. Ali znate Conora i kako on razmišlja. On misli da će pobijediti Cerronea, a onda biti spreman za Khabiba u lakoj ako se nešto dogodi s Khabibovom borbom protiv Tonyja."

Što će s Conorom biti ako sve prođe po planu za Khabib vs Tony?

"Ne znam. Idemo korak po korak. Ali kako samo ljudi nemaj poštovanja prema 'Kauboju', očito zaboravljaju... On je već gubio dvije u nizu, a onda se vraćao i ostvario nevjerojatne nizove pobjeda. Ne smijemo ga otpisati."

Zašto bi Conor s potencijalnom pobjedom u velteru dobio priliku za napad na titulu u lakoj? Ideja je to koju su kritizirali i fanovi, ali i borci poput Justina Gaethjea...

"Dajte ljudi. Pogledajte što je samo Conor napravio posljednjih godina. A izgubio je od Khabiba u borbi koja je donijela jednu novu razinu zle krvi. Gaethje je bio na putu prema vrhu, ponudili smo mu puno borbi koje on nije prihvatio. Tako da je Conor idući na redu za tu borbu. Naravno, ako pobjedi Cerronea."

Gledate li na borbu Conora i Donalda kao na borbu u lakoj kategoriji, ali bez skidanja kilograma?

"Upravo tako. To je slučaj, 100 posto. Čim mi je Conor došao s tom idejom, rekao sam mu da 'Kauboj' sigurno neće imati ništa protiv. Zašto skidati kilograme ako su obojica pristali na to?"

Je li borba u velteru teža za Conora?

"On ima ideju po kojoj će u slučaju pobjede uvijek imati tu borbu u velteru kao asa u rukavu za potencijalni okršaj s Masvidalom. Naravno, pod uvjetom da mu originalni planovi ne uspiju."

A što mislite o toj borbi?

"Mislim da svi već znaju moj stav. Mislim da je to loša ideja, ali Conor uvijek poludi kad ja to kažem. Uvijek je nešto u stilu, 'ti misliš da ne mogu pobijediti Masvidala?' Ne, ja to ne govorim, jer svako može pobijediti svakoga, ali čemu sve to? Zašto ići na taj meč kad jednostavno možeš čekati. No, trebate cijeniti to što je spreman na borbu s bilo kime."

Masvidal je osvojio 'BMF' pojas, rekli ste da je on izrađen za samo jednu prigodu, ali postao je popularan. Je li to i dalje slučaj?

"Conor želi uzeti taj pojas Masvidalu."

Znači mogli bi gledati još jednu borbu za njega?

"Ne znam. To nije bio plan, ali pokazalo se kao nešto zabavno i sjajno. Vidjet ćemo..."

Mali dio prostora u istom intervjuu dobili su Stipe Miočić i Daniel Cormier. Iako je aktualni teškaški prvak bio više za opciju nekakvog 'crossover' meča s Tysonom Furyjem, čini se da sve vodi prema njegovom trećem susretu s Cormierom.

"To je nevjerojatna borba, prve dvije su bile sjajne i zaključit ćemo to trilogijom, a onda vidjeti kako dalje."

Linker
28. travanj 2024 20:44