UFC

Dana White: 'Pogriješio sam što sam dao Andersonu da se bori, mogao je teško nastradati'

Uriah Hall i Anderson Silva
 screenshot
Samu dozvolu Andersonu Silvi za nastup u borbi protiv Uriaha Halla, Dana White smatra svojom greškom

Nakon što Anderson Silva niti u svojoj posljednjoj UFC borbi nije uspio doći do pobjede protiv Uriaha Halla, nego je poražen tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, Dana White prokomentirao je novinarima sve što se događalo proteklog tjedna te na dan borbe, kao i činjenicu da je Silva rekao da još nije siguran je li ovo bio njegov uistinu posljednji nastup.

No, uhvatio se White i jedne rečenice koja se ovog tjedna našla u medijima, a kroz koju je Silva rekao kako se sam UFC promijenio otkako su isti napustili braća Fertitta, odnosno otkako su Zuffa kompaniju prodali trenutnim vlasnicima promocije.

"Ja ne vjerujem većini novinara jer ne mogu si opisati kakva pitanja postavljaju, no znam da inače čitam puno sranja. Pročitao sam ovog tjedna jednu njegovu izjavu da je UFC bio poput obitelji dok je Lorenzo Fertitta bio ovdje. Znajte, svima nam nedostaje Lorenzo i uvijek ću priznati kako je on bio ona nježnija strana UFC-a. Ali, ja sam uvijek bio dobar prema Andersonu Silvi. I danas se ne osjećam baš dobro jer sam mu dozvolio da se bori. Mi smo prema njemu uvijek imali samo respekt, i da znate koliko je on plaćen, usrali biste se u gaće. Uvijek smo ga tretirali poput obitelji i upravo zbog toga mu nismo trebali dozvoliti da se bori", rekla je Dana White na konferenciji za medije nakon priredbe.

Odmah nakon toga dobio je komentar kako Silva nije izgledao loše, ali da je očito kako više nema mogućnost primanja udaraca te da je pao oba puta nakon što je Hallova šaka dobro sjela na njegovu bradu. White se nije složio s tim, nego je čak otkrio kako smatra da je Silva imao sreće što se borio upravo protiv Halla.

"Gledajte, borio se protiv Uriaha Halla koji nije radio gotovo ništa. Bili su u glavnoj borbi na ESPN-u na pet rundi, a uputili su 11 udaraca u drugoj rundi. Da smo ga stavili protiv nekog od ovih trenutnih ubojica, ne bi se dobro proveo. Primio bi ozbiljnu štetu, teško bi nastradao. Uriah Hall nije to radio, a pogledajte što se dogodilo Andersonu. Nakon kraja borbe nije mogao stajati dok je davao intervju, morao je sjesti. Nisam ga trebao pustiti u borbu, ali iz respekta sam napravio nešto s čim se nisam slagao. Znao sam da sam u pravu i to se danas potvrdilo. Anderson Silva se više nikad ne bi trebao boriti", zaključio je.

Postoji još jedna zanimljivost, a to je ta da Silva još uvijek ima ugovor na jednu borbu s UFC-om. Kako mu White ne namjerava istu ugovoriti, pravno bi mu neko vrijeme mogao braniti eventualne nastupe u nekoj drugoj promociji ili sportu, ako bi on to htio. Upitan je tako bi li bio spreman za Silvino dobro tako što napraviti.

"Odrastao je čovjek i nemam mu ja što braniti. On ima još jednu borbu s nama, ali mu nikad neću dozvoliti da ju odradi, želim da se umirovi. Nadam se da će mu to reći njegova obitelj. U teškoj sam poziciji jer je u pitanju legenda, čovjek koji je dugo kod nas i čovjek do koga mi je stalo. Ne želim pričati ružno o njemu, ali niti jedan čovjek od 46 godina se više ne bi trebao boriti", čvrst je u svom stavu White, koji je tog stava po pitanju Silve zapravo već duže vremena.

Nije zgorega ponoviti kako je Silva od ljeta 2013. godine kad je izgubio titulu u borbi protiv Chrisa Weidmana, pobijedio u samo jednoj borbi. No, i ta pobjeda protiv Dereka Brunsona je po mnogima bila pomalo navučena od strane sudaca.

Linker
02. svibanj 2024 12:21