K1 i Boks

17-godišnji borac nastupit će na Contender Seriesu: Nudi mu se prilika da ispiše povijest

Raul Rosas Jr.

 Instagram (raul Rosas Jr.)
Maloljetni Raul Rosas Jr. preko Dana White‘s Contender Seriesa tražit će ugovor s UFC-om

Dana White‘s Contender Series zanimljiv je UFC-ov projekt koji je ove godine zagazio u svoju šestu sezonu, a kroz protekle godine iznjedrio je niz sjajnih boraca. Uvijek je uzbudljivo vidjeti kakvi će se talenti pojaviti na DWCS eventima, a 20. rujna (deveti mjesec) velik interes bit će usmjeren ka imenu Raul Rosas Jr. (5-0-0).

Radi se o 17-godišnjem američko-meksičkom borcu koji ima priliku postati najmlađim UFC-ovim borcem u povijesti. Chase Hooper 2018. godine nakon DWCS-a nagrađen je razvojnim ugovorom s promocijom i odradio je još tri meča uoči UFC debija. U trenutku potpisivanja ugovora, Hooper nije napunio niti 19 godina, a debitirao je kao 20-godišnjak. Mnogi izvori navode ga kao najmlađeg borca kojeg je UFC ikad potpisao, ali Sage Northcutt je UFC debi odradio i prije 20. rođendana. Dan Lauzon ipak je apsolutni rekorder. 2006. godine je UFC debi odradio s 18 godina i šest mjeseci starosti.

Rosas ima priliku srušiti sve te rekorde, ako 20. rujna uspije zaslužiti ugovor s UFC-om. Protivnik će mu biti 25-godišnji Mando Gutierrez (7-1-0), 25-godišnji meksički borac. Borba će se održati u bantam kategoriji.

Inače, da bi borac nastupio na eventu koji nadzire Atletska komisija u Nevadi, potrebno je da je borac navršio 18. godinu života. Ipak, iznimka se može napraviti i borac mora zatražiti posebno dopuštenje za nastupom. Potrebno je i da roditelji daju svoj pristanak, a Raul Rosas Jr. zapravo i trenira pod palicom svog oca Raula Rosasa Sr.-a.

Tako će mladi Raul rođen u 10. mjesecu 2004. godine imati priliku ispisati povijest kao najmlađi UFC-ov borac u povijesti, a za to će mu biti potrebna šesta pobjeda u šestom profesionalnom nastupu. Svih pet dosadašnjih pobjeda upisao je prekidom (4 SUB, 1 KO/TKO), a samo jedanput je ušao u drugu rundu. Dođe li do tako uvjerljive pobjede, Dana White vrlo vjerojatno će ga nagraditi ugovorom.

Rosas je kroz amaterske nastupe došao do titule svjetskog prvaka u bantam kategoriji i očito se radi o velikom talentu. Njegov nadimak je ‘‘El Nino Problema‘‘ što je u prijevodu sa španjolskog znači ‘‘Problematično dijete‘‘. Vjerojatno ste takav nadimak već čuli u svijetu borilačkih sportova. Da, radi se o Jakeu Paulu koji nosi nadimak ‘‘Problem Child‘‘.

Linker
26. travanj 2024 04:34