K1 i Boks

‘A sad po zlato!‘ Nastavlja se žetva medalja naših aduta na Svjetskom prvenstvu u Portugalu

Borna Bilandžić

Do polufinala i osiguranih brončanih medalja stigli su Borna Bilandžić i Antonio Krajinović

U utorak u večernjem programu Luka Žuljević se plasirao u polufinale, tako da je Hrvatska nakon sjajne pobjede borca iz kluba Uni Rent stigla do još jedne osigurane brončane medalje. A srijeda je počela fenomenalno. Petar Jaman iz Spartan Gyma koji je cijelu karijeru proveo u ringu, prvu medalju na velikim natjecanjima osvojio je na - tatamiju. U disciplini kick light. Život se ponekad poigra s karijerama sportaša, pišu Sportske novosti.

image

petar jaman kickbox instagram screenshot

SCREENSHOT/INSTAGRAM Screenshot/instagram

Svima je bilo iznimno drago što je Petar osvojio medalju, definitivno je zaslužio pobjedničko postolje, ali ne želi se zaustaviti na polufinalu i bronci, Pero bombardero želi medalju i sjajnijeg sjaja.

- Četrnaest godina se bavim ovim sportom, a eto, sad sam stigao do prve medalje na velikim natjecanjima. Presretan sam, ali idemo dalje. I još nešto. Moj brat blizanac Luka ima jednu brončanu medalju s velikih natjecanja, sad imam i ja - kazao nam je zasad brončani Petar Jaman.

Krajinović za 20 sekundi

Do brončanih medalja u prijepodnevnom dijelu programa u ringu stigla su dva borca iz Osijeka. Sveti Duh se spustio na Albufeiru. Tako im se naime zove klub koji u grad na Dravi eto nosi sigurne dvije svjetske medalje. Do polufinala i osiguranih brončanih medalja stigli su Borna Bilandžić i Antonio Krajinović. Borna je vrhunski odradio meč, snažnim udarcima i kickovima dominirao je borbom, niti jednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje.

- A sad po zlato!

image

Luka Žuljević i izbornik Miljenko Šarac

To nam je kazao osječki junak nakon trijumfa. Izgleda spreman kao ‘zvijer’, kao da će svima u ringu ‘otkinuti glavu’. A glavu je jednom borcu iz Austrije ‘otkinuo’ njegov klupski kolega Antonio Krajinović. Njegova borba nije trajala niti dvadeset sekundi. Strašan udarač, željezna slavonska šaka poslao je suparnika na pod, pokušao se ovaj podići, ali je samo zaplesao po ringu i sudac je prekinuo borbu. Bio je to dosada najbrži nokaut na Svjetskom prvenstvu.

U poslijepodnevnom dijelu programa u polufinale su se plasirali Andrej Kedveš i Ivan Bertić, glavni favoriti za zlato na ovom Svjetskom prvenstvu, dok je broncu i polufinale uhvatio i Ante Buzov, još jedan majstor iz Uni renta, učenik izbornika i velikog trenera Miljenka Šarca. Buzov tako nastavlja s osvajanjem medalja, nakon bronce na Svjetskim borilačkim igrama, ima i medalju na SP, a to još nije kraj, ima Buzov sve adute za još sjajniju kolajnu.

U večernjem dijelu događanja u Albufeiri vidjeli smo još jedan show. Robert Rezo dva puta je silovitim udarcima poslao na pod turskog borca, sudac je morao prekinuti meč. Bila je to spektakularna pobjeda udarača iz Zagreba i još jedna bronca za Hrvatsku. Njegov trener Marko Čizmić koji je bio poznat po “bombama iz šaka” dobio je svog nasljednika.

Nakon Reze u ring je ušao Nikica Radonić, sjajan borac iz Vrgorca. U atraktivnoj borbi Nikica je majstorstvom pobijedio ukrajinskog borca, favorita za svjetsko zlato, te se tako njemu otvara put prema najsjajnijoj kolajni.

image

Robert Rezo

Broncu je osigurala i sjajna borkinja Ana Stojanović koja je majstorski kontrolirala sve u ringu i pokazala da bi mogla još i više, možda i do naslova svjetske prvakinje. Ana djeluje izvrsno, brza je, brzo i precizno udara, moglo bi biti velikog slavlja u taboru hrvatske reprezentacije. Još jednu veliku medalju osigurala je Lucija Bilobrk, naša velikanka kickboxinga koja je nadvisila borkinju iz Srbije. Odlično je svoju borbu odradila i Snježana Prgomet iz Dalmatina, te je i ona stigla do brončane medalje, odnosno polufinala.

Beti juri po zlatnu medalju

Stiglo je i jedno veliko finale. Elizabeta Crnković - Queen Elizabeth - poigrala se sa svojom suparnicom na tatamiju. Bilo ju je užitak gledati. Beti sad juri po zlatnu medalju...

Ela Znaor je pak uhvatila polufinale i broncu, ali može ona i dalje razveseljavati, ta majstorica tatamija spremna je za sam vrh.

Izgubile su Sara Pešut, Lucija Bakalar i Lorena Gazilj. Dobili smo i broncu u veteranskoj konkurenciji. Ivica Ivić, stari majstor došao je do polufinala, izgleda tako da bi se mogao boriti na ovom SP, ali - u seniorskoj konkurenciji! Pobjedu na tatamiju odnio je Adrian Barić.

Bilo je sjajnih pobjeda, ali bilo je i poraza. Kod djevojaka su izgubile one koje obično osvajaju medalje, Antonija Zec, Karmela Makelja i Marija Bodač, bez pobjede je ostala i Anđela Pandža. Kod boraca izgubili su Roko Doždor i Muhamet Deskaj.

Linker
13. travanj 2024 15:06