K1 i Boks

‘Ako Ngannou pogodi udarac kojim je srušio Furyja, Joshua se neće ustati. To predviđam u ovoj borbi‘

Tyson Fury i Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/afp/profimedia
Na papiru bi Joshua trebao lako doći do pobjede, ali ista stvar se govorila i za Furyja

Nitko osim prijatelja, obitelji i trenera nije mislio da će Francis Ngannou pobijediti Tysona Furyja kada su se borili u listopadu prošle godine, a ipak je bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji zamalo izveo jedan od najvećih pothvata u povijesti borilačkih sportova.

Manje od šest mjeseci kasnije, Ngannou se sada suočava s Anthonyjem Joshuom u još jednoj velikoj borbi, osim što ovaj put na njega ne gledaju kao na golemog autsajdera s malim izgledima za pobjedu. Naravno, Joshua je i dalje veliki favorit prema kladionicama, ali Ngannouov uspjeh protiv Furyja otvorio je neke oči o njegovim šansama da se natječe u profesionalnom boksu na visokoj razini.

Mnogo prije nego što je Furyjeva borba bila službena, UFC-ov velteraš Matt Brown zapravo je pozvao Ngannoua da dovede Joshuu kao svog debitantskog protivnika u boksu jer je smatrao da mu je to najlakši meč među elitnim teškašima u sportu. Poznato je da Joshua ne voli dobivati ​​udarce, a Ngannou jest najmoćniji udarač što bi mogao biti recept za katastrofu za osvajača zlatne olimpijske medalje 2012. godine.

"Joshua je zapravo pokazao više hrabrosti nego što mu ljudi pripisuju, ali on nije poznat kao onaj Joe Frazier, Muhammad Ali koji će primiti udarac i uzvratiti. To jednostavno nije ono po čemu je poznat. Poznat je kao netko tko ne voli primati udarce", kazao je Brown za The Fighter vs. The Writer podcast. Za kraj je iznio kako misli da će se borba odviti.

"Ako Ngannou pogodi udarac koji je srušio Furyja, Joshua se neće ustati. To predviđam u ovoj borbi", ustvrdio je legendarni borac.

Linker
26. travanj 2024 20:09