Ostalo

‘Dok sam bio u UFC-u, dugovao sam Usmanu 200 tisuća dolara‘: Ngannou je nekoć bio dužnik, a danas će zaraditi pravo bogatstvo

Francis Ngannou (lijevo) i Kamaru Usman (desno)

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije otkrio je koliko je zaradio u posljednjem meču pod okriljem UFC-a

Više slobode i mogućnost odrađivanja boksačkog meča, glavni su uvjeti koje je Ngannou tražio od UFC-a prilikom pregovora oko novog ugovora. Ngannou je isticao kako su UFC-ovi ugovori ‘‘robovlasnički‘‘, a bez klauzule koja mu dopušta odrađivanje boksačkog meča, Ngannou nije htio potpisati ugovor s UFC-om.

Nažalost po UFC-ove fanove, Ngannou i najveća svjetska MMA organizacija nisu se uspjeli dogovoriti i došlo je do razilaženja početkom prošle godine. Ngannou je kasnije te godine potpisao ugovor s PFL-om, a istovremeno se otisnuo iu u boksačke vode.

Jedno vrijeme Ngannoua se ismijavalo jer je odbio UFC-ovu ponudu od osam milijuna dolara za tri meča. Dana White isticao je kako se radi o najboljem ugovoru u povijesti UFC-ove teške kategorije, ali Ngannou je puno veće cifre dosegnuo u boksačkim vodama.

Više izvora navodi kako je Ngannou za meč protiv Tysona Furyja uprihodio 10-ak milijuna američkih dolara, dok pojedini izvori navode da se radi o iznosu od 10 milijuna britanskih funti (12,85 milijuna američkih dolara).

Ngannou bi još više trebao zaraditi u večerašnjem obračunu s Anthonyjem Joshuom. Napominjemo kako službeni podaci o honorarima boraca zasad nisu javno poznati, ali nekoliko relevantnih portala barata sličnim ciframa.

Forbes tako navodi kako će Ngannou uprihoditi oko 20 milijuna američkih dolara, Sports Business Journal navodi iznos od 16 milijuna britanskih funti (20,57 milijuna američkih dolara). talkSPORT spominje cifru koja iznosi 15,75 milijuna britanskih funti. Sve u svemu, iznos možemo zaokružiti na 20 milijuna američkih dolara.

Anthony Joshua zaradit će osjetno više. Svi dosad spomenuti izvori procjenjuju kako će Joshuina zarada iznositi oko 50 milijuna američkih dolara. Osjetno više od Francisovog honorara, ali ‘‘Predator‘‘ se neće buniti.

Sve ove priče o Francisovoj zaradi još su zanimljivije nakon jučerašnje epizode ‘‘Pound 4 Pound‘‘ podcasta. Francis Ngannou gostovao je u spomenutom podcastu koji vode Henry Cejudo i Kamaru Usman te je otkrio koliko je zarađivao u UFC-u.

‘‘Uzeo sam 600 tisuća američkih dolara za posljednji meč u UFC-u (protiv Ciryla Ganea). Bio sam švorc u to doba, čak sam dugovao Usmanu 200 tisuća dolara.‘‘, rekao je Ngannou, na što Usman stidljivo nadovezao rekavši Francisu kako ne moraju pričati o tome, a zatim je Ngannou nastavio.

‘‘Imao sam cilj, imao sam svoj put, htio sam nešto, a UFC mi to nije mogao isporučiti. Nisam mogao prodati svoje želje samo zbog novca. Nisam bio lojalan prema svom snu, nego sam ostao lojalan samom sebi i svojim principima.‘‘, rekao je Francis u podcastu koji možete pogledati klikom na LINK.

Sve u svemu, Ngannou se ‘‘kladio‘‘ na sebe, vjerovao je svom planu i taj potez u potpunosti se isplatio. Vrijedi istaknuti i kako je Kamaru Usman pokazao istinsko prijateljstvo. Bivši prvak UFC-ove velter kategorije posudio je Francisu pozamašnu svotu novcu i nikada javno nije pričao o tome.

Linker
30. travanj 2024 05:42