K1 i Boks

Alen Babić na 94 kilograma pred veliki meč u londonskoj O2 Areni

Alen Babić
Hrvatski boksač Alen Babić odradio je vaganje za subotnji meč u londonskoj O2 Areni protiv Morgana Dessauxa. Za svoj drugi profesionalni meč imao je 94 kilograma, dok je Francuzu vaga pokazala četiri kilograma više.

Ovaj meč Babić će odraditi u teškoj kategoriji, iako je njegova prirodna kategorija ona do 90.5 kilograma, tzv. cruiser odnosno lakoteška. Srećom po njega, koji je na vagu stao s 94 kilograma, niti njegov protivnik Morgan Dessaux nije krupan borac te je na vagu stao s 98 kilograma. Za očekivati je meč dva vrlo agresivna boksača. Babić se takav pokazao kroz amatersku karijeru, dok je za Francuza dovoljno reći kako samo dva njegova meča nisu završila prekidom. U karijeri je upisao pet pobjeda i šest poraza, no od samog početka nije se libio boksati protiv kvalitetnih protivnika.

Babić i Dessaux sutra će otvoriti program u O2 Areni, koji bi prema najavama trebao krenuti u 17 sati i 30 minuta. Boksat će četiri runde po tri minute, no Babić je najavio kako se nada da će posao završiti ranije te da bodovni suci neće biti potrebni. Ukupno se na programu nalazi devet mečeva čiji raspored možete vidjeti OVDJE. Glavni meč onaj je između Dilliana Whytea i Oscara Rivasa.

Linker
22. travanj 2024 14:45