K1 i Boks

Alen Babić: ‘Nisam spavao četiri dana... Sve je bilo na kocki, odlučio sam ga je**no prepoloviti!‘

Alen Babić

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Hrvatski boksač govorio je o stvarima koje su prethodile meču s Robinsonom, ali i o onome što tek slijedi za njega

Nakon gotovo jednogodišnje pauze, Alen Babić (12-1, 11 KO) prošle se nedjelje pobjedom vratio u boksački ring. U londonskoj O2 Areni pred 13 tisuća gledatelja tehničkim je nokautom u šestoj rundi zaustavio 201 centimetar visokog britanskog boksača Stevea "Dragu" Robinsona (6-3, 4 KO). Među brojnim intervjuima koje je "Savage" davao nakon trijumfalnog povratničkog meča, našao se i onaj za iFL TV, a u kojem se osvrsnuo na svoju blisku prošlost, ali i budućnost.

"Rekao sam sebi neka mi ovaj meč bude ‘sudnji dan‘. Prošla godina je bila pakao za mene. Sve je bilo na kocki, moja karijera, moja obitelj... Rekao sam sebi na dan borbe da ga idem je**no prepoloviti", rekao je u svom stilu zadnji hrvatski izazivač za svjetsku titulu.

Na pitanje o tome kako su protekli zadnji dani prije borbe, odgovorio je: "Nisam spavao četiri dana prije meča. Mislio sam da možda neću pobijediti jer sam proklet, puno toga mi se motalo po glavi".

Babić je bio relativno zadovoljan svojoj izvedbom te se dotakao tehničkih stvari: "Glava mi je bila pokretnija nego prije. Danas sam dobro plasirao udarce, prošli meč sam bio grozan. Prevladala je moja samouvjerenost te jednostavno nisam osjećao njegove udarce".

Odgovarajući na pitanja o budućnosti, 33-godišnji je Rovinjanin sugerirao kako će o tome uvelike odlučivati njegov menadžer i britanski boksač Dillian "Body Snatcher" Whyte. "Whyte me vodi već 5 godina, vodit će me i dalje. Borit ću se protiv onoga koga mi on odabere. Svi su me napustili u protekloj godini osim njega i moje supruge. Sjajan je".

Neposredno nakon završetka borbe između Babića i Robinsona, hrvatskog su boksača po izlasku iz ringa dočekale prozivke Tommyja Welcha, koji je također bio prisutan na Boxxerovoj priredbi.

"On me ne zanima ni najmanje, on je nitko, no ako moj tim odluči da ga trebam nokautirat, nokautirat ću ga", kratko je tu situaciju prokomentirao Babić pa se dotaknuo i čovjeka koji mu je nanio jedini poraz, u najvažnijem meču u karijeri: "Naravno da bih odradio revanš s Rozanskim".

Linker
27. travanj 2024 09:25