K1 i Boks

Alen Babić borit će se protiv velike nade britanskog boksa! ‘Savage‘ je zastrašujuću poruku uputio svom protivniku: ‘Upamti, ti si ovo htio!‘

Alen Babić

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ponajbolji hrvatski boksač predvodit će boksačku priredbu u Londonu

Alen Babić ranije ove godine otkrio je kako se vratila njegova ljubav ka boksu i najavio je vrlo aktivnu godinu u kojoj planira upisati nekoliko boksačkih nastupa. Povratnički meč odradio je krajem trećeg mjeseca apsolutno deklasiravši Stevea Robinsona, a uskoro ćemo gledati novi meč sjajnog ‘‘Savagea‘‘.

Ponajbolji hrvatski profesionalni boksač od danas i službeno ima ugovoren sljedeći nastup. Alen će 6. srpnja (sedmi mjesec) kročiti u ring, a protivnik će mu biti neporaženi Britanac Johnny Fisher (11-0). Meč je ugovoren u teškoj kategoriji i Babića čeka vrlo težak ispit.

Johnny Fisher borac je od kojeg Britanci očekuju velike stvari u budućnosti. Neporažen je nakon prvih 11 nastupa, ali zasad se nije susretao s protivnicima Babićeve kvalitete. Ovaj meč Fisheru je prilika za iskorak na nešto veće pozornice, ali puno toga pitat će se i našeg Babića.

‘‘Savage‘‘ je izgledao fantastično u meču protiv Stevea Robinsona i više je nego očit povratak njegove strasti ka boksu. Takav Alen Babić opasan je za bilo kojeg boksača na svijetu, pa tako i za Johnnyja Fishera.

Fisher prema BoxRec-ovoj rang ljestvici zauzima 68. mjesto u poretku svjetskih teškaša, a na listi je ukupno 1440 teškaša. Zanimljivo je kako se pet mjesta ispod Fishera nalazi Moses Itauma, ponajveći teškaški talent u ovom trenutku, a na 80. mjestu rang ljestvice smjestio se naš Agron Smakići. Alen Babić trenutno nije rangiran u tom poretku, a podosta visok plasman 25-godišnjeg Fishera dokaz je da se radi o vrlo kvalitetnom protivniku.

Borba između ‘‘Savagea‘‘ i Fishera održat će se 6. srpnja (sedmi mjesec) na priredbi u Londonu. Eddie Hearn i njegov Matchroom Boxing organizatori su priredbe, a prema BoxRec-u, meč između Babića i Fishera prvi je potvrđeni meč na tom ‘‘fight cardu‘‘, ali prema navodima Fishera, meč između njega i Babića bit će ujedno i glavna borba večeri.

Nedugo nakon službene objave meča, Alen Babić imao je kratku, ali vrlo jasnu i zastrašujuću poruku za svog rivala:

‘‘Upamti, ti si ovo htio!‘‘

Vrlo brzo nakon spomenute kratke poruke, Alen Babić odlučio je dati i nešto opsežnije obraćanje svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

‘‘12 godina svog života dao sam boksu. Lomio sam svaku kost koja se može slomiti i dogurao sam od uličnih borbi do dva meča za WBC-ovu titulu prvaka! Također sam od neopjevanog heroja nacije došao do najvećeg zlikovca (aludira na Veliku Britaniju, op.a.). Stavio sam život na čekanje tijekom svih ovih 12 godina, a sada će sve to spasti na ramena Johnnyja Fishera! Kao i uvijek, idemo na sve! Dva muškarca kročit će u ring, ali samo jedan će preživjeti kako bi ispričao priču. ‘Savage‘ kakvog nikada prije niste vidjeli.‘‘, poručio je Alen u nešto duljem obraćanju fanovima.

Raduje nas takav pristup ‘‘Savagea‘‘, jer to je onaj ‘‘Savage‘‘ koji je žario i palio na britanskom tržištu te je na kraju izborio i napad na svjetsku titulu. Zanimljivo je kako i Eddie Hearn polaže velike nade u Johnnyja Fishera, što daje dodatnu motivaciju Alenu Babiću koji silno želi pokvariti planove poznatom britanskom promotoru.

Jedva čekamo ovaj meč i nadamo se da će ‘‘Savage‘‘ uistinu pokvariti planove Eddieju Hearnu i Johhnyju Fisheru!

Linker
24. svibanj 2024 07:34