K1 i Boks

Alen Babić pomaže Luki Plantiću u pripremama za napad na pojas: ‘Inače se ne kladim, ali toliko je spreman...‘

Alen Babić i Luka Plantić

 INSTAGRAM/LUKA PLANTIć
Otkrili su nam kako je došlo do suradnje i koliko su rundi odsparirali

Hrvatski boks doživljava uzlaznu putanju. Nedavna pobjeda Filipa Hrgovića i priče o borbi za svjetsku titulu pune naslovnice svih medija, nedavno je potvrđena i borba Ivane Habazin, a već krajem ovog mjeseca u akciju se vraća najuspješniji boksač Lijepe Naše ako pričamo o prošloj godini, Luka Plantić.

Hrvatski olimpijac iz Tokija 27. siječnja napast će WBC International pojas u supersrednjoj kategoriji, a protivnik će mu biti neporaženi Talijan Ivan Zucco. Bit će ovo najveći meč u karijeri za 27-godišnjeg Solinjanina, a da bi se adekvatno pripremio, u svoj kamp doveo je veliko pojačanje.

Riječ je o ponajboljem hrvatskom boksaču, Alenu Babiću, koji nam se javio iz Solina i otkrio kako je došlo do suradnje s "Thunderom":

"Naša suradnja započela je još prije 10 godina kada smo obojica bili u Boksačkom klubu Sesvete. Već sam tada vidio o kakvom se boksaču radi i rekao sam mu da sam na raspolaganju. Pozvao me da dođem na tjedan dana u kamp jer mu trebaju jaki sparinzi, čak iako sam teži od njega 20 kilograma. Čovjek je totalno lud (smijeh)", započeo je "Savage".

Da je ovo bio dobar potez potvrdio nam je i Plantić, koji nam je kazao da je jako zadovoljan s Babićem:

"Meni treba netko tko će ići prema naprijed, stiskati me, a on je pravi odabir i stvarno sam zadovoljan. Dogovorili smo se da poslije Nove godine dođe k meni na sparinge", rekao je.

U nastavku razgovora, Babić nam je otkrio i da su sparirali preko 40 rundi u nekoliko dana te da je u potpunosti uvjeren da će Hrvatska dobiti još jedan pojas.

"Predviđam sve najbolje za njega, općenito u karijeri, ali i u ovom meču. Mislim da ću se čak i kladiti na ovu borbu, inače nemam naviku toga, ali toliko je spreman da ću staviti novac na njega. Siguran sam da ćemo vidjeti najboljeg Plantića u karijeri", zaključio je.

Nakon što već drži WBC International Silver pojas supersrednje kategorije, Plantić će pokušati osvojiti i drugu titulu. Borba će se održati u Kölnu, a ako želite pogledati meč uživo, karte možete kupiti OVDJE. Osim njega, na ovoj će priredbi nastupiti i Branimir Malenica koji se bori protiv Ahmeda Džananovića.

Linker
02. svibanj 2024 14:11