Regija

Alen Babić najavio novu borbu: ‘Dogodila mi se najgora noćna mora, ali sigurno ću se vratiti jači‘

Alen Babić

 RONALD GORSIC Cropix
Otkrio je i tko mu je novi promotor te u kojoj će dvorani trenirati

Prošlo je devet mjeseci otkako je ponajbolji hrvatski boksač Alen Babić zadnji put kročio u ring. U travnju prošle godine napao je WBC-ov pojas bridger kategorije te izgubio od Poljaka Lukasza Rozanskog, a sada je napokon najavio novi meč na njegovoj prvoj samostalnoj press konferenciji.

"Okupili smo se ovdje da se vratim u medije jer smo neko vrijeme bili na ratnoj nozi, ali ne krivim ih jer znam da je sve to dio posla. Što se tiče meča, mogu sa sigurnošću reći da će biti održan u trećem mjesecu, no ne smijem otkriti ime protivnika. Meč će biti održan u teškoj kategoriji, protivnik ima 130 kilograma. Novost je i da ću boksati za Franka Warrena te da ću možda i prijeći na Sky Sports", započeo je "Savage", a zatim otkrio gdje će se pripremati.

"Za nekoliko dana putujem u Irsku gdje započinjem suradnju s glavnim trenerom Celtic Warrior Boxing Cluba, Paschalom Collinsom. On usko surađuje s Dillianom Whyteom koji me i doveo tamo, mogu reći da sam stvarno oduševljen i da sam se pronašao tamo, u Irskoj se osjećam kao doma. Za vrijeme kampa ću se distancirati od mobitela i medija jer moram biti u fokusu, čeka me težak meč. Bilo je govora da ću imati laganog protivnika, ali svi znate da to nije moj put. Nadam se da ću donijeti pojas svjetskog prvaka u tu dvoranu, četvrti sam u bridgeru, a otvoren mi je put i u kruzeru i u teškoj kategoriji".

Govorio je o tome da mu je plan bio skrasiti se u Dubaiju, ali je sve odmah pošlo po zlu:

"Imao sam stan preko puta Burj Khalife i nisam se snašao u tim savršenim uvjetima", započeo je, a onda počeo pričati o iskustvu u Poljskoj i meču s Rozanskim:

"To je bio prijelaz s konja na magarca. Kad sam došao u Poljsku na taj meč, shvatio sam da sam bio osuđen na propast zbog cijele organizacije. Dobio sam preko 40 uvjeta koje moram ispuniti da bih se uopće borio, do zadnjeg dana sam se borio da uopće imam nekoga u kutu. Nisam nikome vjerovao, izgubio sam šest kilograma u 10 dana jer nisam htio jesti ono što su mi oni nudili. Još uvijek mi je teško pričati o tome, stvarno je bilo jako ružno. Na meč su došli i moji prijatelji koji su mi rekli da sam nekim slučajem ja pobijedio, nitko ne bi živ izašao iz dvorane. Dogodila mi se najgora noćna mora, pao sam bez ispaljenog metka u prvoj rundi, sve najgore što je moglo biti bilo je u prve dvije minute. Ipak, siguran sam da ću se vratiti, fizički sam u najboljoj formi ikad, a boksački najgoroj. Zato idem gore u Irsku, trebat će mi jedan klik da se vratim, a nadam se da Collins može izvući to iz mene".

Kružila je priča da će se boriti na "undercardu" meča Fury-Usyk 17. veljače, ali tvrdi da je svakog sata mogućnost sve manja:

"Obećano mi je mjesto na toj priredbi, opcija i dalje stoji, ali je sve dalje i dalje. U budućnosti ću se sigurno boriti u Rijadu, to je postao san svakog boksača".

Neizbježan je bio spomen Leonarda Pijetraja, čovjeka koji je obilježio Babićevu karijeru i dugo godina mu bio trener, no razišli su se:

"U životu sam pokleknuo par puta, a zadnji put je bio kad sam se htio vratiti u dvoranu. Ipak, došao sam do zaključka da je to završena priča. Priznajem da mi je teško jer sam cijeli život gradio oko te dvorane, i dalje se čujem s tom ekipom, ali dosta gadosti izlazi iz te dvorane tako da sam definitivno siguran da ništa od povratka".

Babić je uživao u naklonosti medija, došao je do samog vrha, a onda se dogodio taj poraz i sve se okrenulo.

"Stvarno sam uživao u medijskoj pažnji, navijačima i naravno, Reptilima, a sve je nestalo zbog samo jednog meča. Imam 11 pobjeda i samo jedan poraz, a izgledalo je kao da sam izgubio 40 puta. Ako idete visoko, morate znati da ćete kad-tad pasti. Bio sam u vlaku ‘hypea‘ koji je išao 400 kilometara na sat, ali kad tad se morao negdje zabiti. Sad idem od početka, bilo mi je bitno da ne izgubim volju i želju za boksom, boks je moj život i izaći ću jači nakon svega što me snašlo. Imao sam i dvije ružne situacije na ulici, teško razdoblje je iza mene, ali vraćam se jači nego ikad".

Povodom promjene promotora, dao je i komentar o Eddieju Hearnu:

"Bio je oko mene, u doba korone sam bio u samom vrhu Engleske ako gledamo popularnost. Nudio mi je svakakve ugovore, sve je bilo dobro, ali nakon meča s (Adamom) Balskim se distancirao od mene. On ide u smjeru u kojemu vjetar puše, najlakše ga je tako opisati".

Za kraj je dobio pitanje o Filipu Hrgoviću, na što je rekao:

"Ne bih mu previše komentirao karijeru, naša priča ispričana je milijun puta. Ipak, i dalje ću gurati to da odradimo meč, najveći na hrvatskom tlu. Sad nisam u poziciji da ga izazivam, ali kad dođem do toga, prozivat ću ga više nego ikada prije", zaključio je.

Linker
07. svibanj 2024 16:34