K1 i Boks

Alen ‘Savage‘ Babić pobijedio je ‘Dragu‘. Agresivnim stilom ‘samljeo‘ je Britanca!

”Savage”

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/Pa Images/Profimedia
Alen Babić pobjedom se vratio na ‘velika boksačka‘ vrata. Zaista sjajan način za vratiti se na pobjedonosne staze.

Kako smo već danima najavljivali Alen Babić je danas oko 18 sati imao svoju povratničku borbu nakon poraza za svjetsku titulu protiv Rozanskog. "Savage" se odlučio vratiti u kraljevsku tešku kategoriju gdje ga je čekao 201 centimetar visoki Steve "Drago" Robinson.

Prva runda je velikim dijelom protekla u klinču i u razmjeni kratkih udaraca. Babić je uspio uputiti par dobrih aperkata koji su prošli ispod obrane visokog Robinsona. Krajem prve runde razdvojili su se, ali je "Savage" s srednje distance pogodio još par udaraca.

Druga runda započinje s međusobnom razmjenom na sredini ringa, no moramo objektivno priznati da je većina Britančevih udaraca "telegrafirana". Daljnji tok druge runde nastavio se u bliskoj distanci gdje točno na sredini runde Babić uspijeva uputiti par snažnih krošea koji su uzdrmali Robinsona. Robinson je vidno umoran i uzdrman, njegovi tromi i spori udarci ne pronalaze metu.

Na početku treće runde Babić slučajno udara nisko Robinsona te sudac prekida borbu na dvadesetak sekundi. "Savage" razornim udarcima pronalazi nebranjene dijelove Britančevog tijela, koristi kombinacije koje za prvu metu imaju tijelo, a nakon što Robinson spusti ruke meta postaje glava. Hrvat je puno aktivniji u prve tri runde te ne sumnjamo da i sudci na isti način percipiraju ovu borbu.

Robinsonovom kut traži da on kretanjem krene koristiti direkte i tako onemogući našem Alenu Babiću da priđe bliže i radi ono što najbolje zna, borbu na bliskoj distanci. Na početku četvrte runde Britanac silno želi što više vremena provesti u klinču jer je umoran. Retrospektivno gledajući Babić je do početka četvrte runde zadržao konstantan presing i ne pokazuje znakove umora. Hrvat sredinom četvrte runde pogađa dva jaka "overhanda" koja su jako uzdrmala Britanca dok njegov kut se iz petnih žila dere da miče glavu i ne bude statičan. Babić istim kombinacijama već duže vrijeme pogađa Britanca.

U britanskom kutu su između četvrte i pete runde svog pulena ohrabrivali s rečenicama da Babić daje sve što ima dok on mora početi davati 100% sebe. Početak pete runde je opet protekao u kratkom klinču no onda se borba preselila na sredinu ringa gdje su obojica pokušavali plasirati aperkate iz poluklinča. Babić nakon toga plasira dva vrlo dobra krošea dok borba konstantno mijenja distancu između bliske i umjerene. "Savage" je u zadnjoj minuti pete runde jako uzdrmao Britanca. Moramo priznati da ova borba u pojedinim dijelovima rundi jako sliči onoj između Babića i Balskog, ako izuzmemo to da je Babić ijednom bio ozbiljnom ugrožen.

Britanski kut sugerira svom boksaču da mu daju još jednu rundu jer ako se ne bude branio da će oni prekinuti meč. Režiser nije pokazivao kut našeg boksača, bilo bi jako zanimljivo vidjeti što je novi irski trener Paschal Collins imao za reći našem Alenu. Babić u šestoj rundi kažnjava Robinsona krošeima i aperkatima. Sudac Steve McAvoy prekida borbu u šestoj rundi nakon serije brutalnih udaraca od strane Alena Babića.

Sjajna prezentacija našeg Alena "Savagea" Babića (12-1, 11 KO) koji je još jednom pred britanskom publikom u londonskoj O2 Areni pokazao da je vrlo opasan boksač. Podršku su mu u pratnji pružali i bivši timski kolege Marko Milun i Mladen Sobjeslavski. U izjavi nakon meča zahvalio se publici i na pruženoj prilici te je poručio svima da se vraća jači nego ikad. Također zahvalio se svom novom "boksačkom" domu u Dublinu, kultnoj boksačkoj dvorani "Celtic Warrior Gym" s Packieom i Steveom Collinsom na čelu. Alene, čestitke i želimo da što prije upišeš nove pobjede!

Linker
26. travanj 2024 18:14