K1 i Boks

Alistair Overeem odlazi u ONE? Gostovao je na njihovom eventu i rado bi nastupio na Grand Prixu

Alistair Overeem

 ANP/Alamy/Alamy/Profimedia
Legendarni nizozemski kickboksač posljednji nastup odradio je pod okriljem Gloryja

‘‘Zar opet?‘‘, bila je reakcija Rica Verhoevena nakon što je Alistair Overeem bio pozitivan na doping test nakon pobjede nad Badrom Harijem. Tako je barem Verhoeven opisao svoju reakciju na konferenciji za medije održanoj ranije ovog tjedna.

Takvu reakciju vjerojatno je imala cijela borilačka javnost nakon što je u 11. mjesecu podijeljena vijest o novom ‘‘Reemovom‘‘ padu na dopinškom testiranju. Legendarni nizozemski borac porazio je Badra Harija u desetom mjesecu 2022. godine, ali ta će pobjeda gotovo sigurno biti poništena i meč će biti preinačen u ‘‘no contest‘‘.

Time je Overeem izgubio i priliku za napad na Gloryjevu titulu u teškoj kategoriji, a otvorio je put našem Antoniju Plazibatu koji nema takvih mrlja u svojoj karijeri. Overeema bi mogla dočekati i određena suspenzija, a ‘‘Reem‘‘ kao da je u potrazi za novim poslodavcem i novom destinacijom na kojoj bi se borio.

Naime, pojavila se vijest da bi Alistair Overeem mogao nastupiti pod okriljem ONE Championshipa, a privlači ga ONE-ov Muay Thai turnir koji započinje u trećem mjesecu. Radi se o turniru za sve težinske kategorije (‘openweight‘), a Overeem se prema navodima South China Morning Posta ponudio ONE-u za nastup na tom turniru.

‘‘Grand Prix je samo za ONE-ove borce, ali mi konstantno potpisujemo nove borce. Neke još nismo niti objavili javno. Ovo će biti najveći Grand Prix u povijesti Muay Thaija.‘‘, rekao je predsjednik ONE-a na konferenciji za medije održanoj ranije ovaj tjedan.

Glavna nagrada iznosit će jedan milijun doalra, a priča o ‘‘Reemovom‘‘ dolasku u ONE dodatno se pojačala nakon sinoćnjeg ONE Fight Night 6 eventa održanog u Bangkoku. Overeem je bio ONE-ov gost na tom eventu i sjedio je odmah do kaveza.

Nečem sličnom svjedočili smo i prošle godine. Roberto Soldić u petom mjesecu bio je ONE-ov gost na jednom od evenata i tada se samo šuškalo o njegovom potencijalnom potpisu za ONE. Nekoliko mjeseci kasnije došla je i službena potvrda, a Soldić je danas ONE-ov borac.

Nije isključeno da se priča ponovi s Overeemom, a bila bi to uistinu sjajna akvizicija za ONE-ov Muay Thai turnir.

Linker
22. travanj 2024 22:20