K1 i Boks

Overeem opovrgnuo glasine o prelasku u ONE: ‘Ostajem posvećen Gloryju‘

Alistair Overeem

 Instagram (alistair Overeem)
Jako brzo Alistair Overeem je ugasio glasine o svom nastupu pod okriljem azijske organizacije

Ranije danas imali ste priliku čitati o glasinama koje su govorile da bi Alistair Overeem mogao preći pod okrilje ONE Championshipa i da je zainteresiran nastupati u sklopu njihovog Muay Thai Grand Prix turnira.

Radi se o turniru 16-orice boraca, a turnir je otvoren za borce svih težinskih kategorija. Vijest o mogućem nastupu Overeema na tom turniru došla je od strane South China Morning Post portala, a radi se o novinama/portalu koji inače vrlo pomno prate zbivanja oko ONE Championshipa.

Ovaj put su ipak pogriješili, barem ako je vjerovati Overeemu. Nedugo nakon što su se glasine proširile kroz svjetske borilačke medije, Alistair Overeem oglasio se putem Instagrama i odmah je okončao sva nagađanja oko mogućeg prelaska u ONE.

‘‘Samo da nešto razjasnim. Ja sam na godišnjem odmoru u Tajlandu, a dobio sam poziv od strane ONE-a da gostujem na njihovom eventu u Bangkoku. Kao fan ovog sporta, uvijek uživam gledajući dobre borbe. Došao sam samo kao posjetitelj. Ništa više, ništa manje od toga. Dakle, svim ljudima koji vole širiti glasine poručujem: Žao mi je, ali ovdje nema glasina. Posvećen sam Gloryju.‘‘

Overeem je svoj trenutno posljednji nastup upisao u desetom mjesecu prošle godine. Jednoglsnom odlukom sudaca porazio je Badra Harija, a kickboksu se vratio nakon gotovo punih 12 godina izbivanja iz tog sporta.

Nažalost po ‘‘Reema‘‘ i sve njegove fanove, test na doping nakon te borbe pokazao je pozitivan rezultat, odnosno prisustvo nedozvoljenih supstanci. Zasad nije poznato kakve će sankcije snositi Alistair Overeem, ali čini se da Glory ostaje njegov dom, barem zasad.

ONE-ov Muay Thai turnir trebao bi započeti u trećem mjesecu, a trenutno nije poznato koji će borci nastupiti unutar turnira. Chatri Sityodtong kao ONE-ov predsjednik najavljuje najbolji Muay Thai turnir u povijesti, a srpski kickboksač Rade Opačić također je pokazao određeni interes ka nastupu u tom turniru.

Bit će zanimljivo vidjeti za kojih će se 16 boraca odlučiti čelnici ONE-a.

Linker
26. travanj 2024 18:30