K1 i Boks

Alistair Overeem poručio Verhoevenu: ‘Da se 100 puta borimo na ulici, svaki puta bih te pobijedio‘

Alistair Overeem
 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Legendarni ‘‘Reem‘‘ vraća se korijenima i pokušat će pobijediti trenutnog kralja kickboxinga

Fanovi kickboxinga ali i MMA-a ostali su poprilično iznenađeni kada je Alistair Overeem drugom polovicom prošlog mjeseca objavio vijest da će se boriti protiv Rica Verhoevena za Gloryjev pojas teške kategorije. Još od lipnja bilo je poznato da se Overeem vraća svojim korijenima, točnije kickboxingu, no nije bilo za očekivati kako će odmah dobiti priliku protiv aktualnog prvaka. Borba će se održati 23. listopada u sklopu Glory: Collision 3 priredbe, a stadion GelreDome u nizozemskog Arnhemu biti će domaćin ovog spektakla.

Alistair Overeem nije nastupao u kickboxingu još od 2010. godine kada je u finalu K-1 Grand Prixa nokautirao Petera Aertsa u prvoj rundi. Fokusirao se ''Demolition Man'' na MMA karijeru nakon toga te je nepunih deset godina bio članom UFC-a. Konstantno je Nizozemac bio pri vrhu UFC-ove teške kategorije, no pojas nikada nije osvojio. Najbliže tituli došao je 2016. godine kada ga je Stipe Miočić savladao u borbi za pojas teške kategorije. Reem je u veljači ove godine izgubio od Alexandera Volkova nokautom u drugoj rundi, a od ožujka nije član najjače svjetske MMA promocije. Puno se nagađalo o njegovoj idućoj destinaciji, spominjala se borba protiv Fedora Emelianenka u sklopu Bellatora, no Overeem se na koncu vratio kickboxingu i odmah će dobiti priliku savladati trenutnog kralja kickboxinga.

Rico Verhoeven prvak je Gloryjeve teške kategorije od 2014. godine. Trenutno je u nizu od 14 pobjeda zaredom, a dvaput je savladao i našeg Mladena Brestovca tokom tih 14 mečeva. Trenutno posljednji nastup odradio je u siječnju ove godine kada je osvojio Gloryjev turnir u teškoj kategoriji. Verhoeven je u finalu turnira nokautirao Tarika Khbabeza, ujedno i posljednjeg protivnika našeg Antonia Plazibata koji ga je nokautirao u drugoj rundi borbe.

Glory je putem svog Youtube kanala objavio službenu najavu, takozvani trailer za Glory Collision 3 priredbu. Zapravo se radi o najavi glavne borbe večeri, gore spomenute između Rica Verhoevena i Alistaira Overeema. 41-godišnji Reem objasnio je što mu znači povratak kickboxingu.

''Krug će biti kompletiran. Započeo sam s kickboxingom u svojoj Nizozemskoj i završit ću kickboxingom u svojoj državi.''

Rico Verhoeven u najavi je izjavio kako će Alistair Overeem biti samo još jedno ime koje će dodati na svoju listu, a iskoristio je priliku za podbadanje Overeema koji nikada nije uspio osvojiti UFC-ov pojas.

''Neka legenda iz prošlosti borit će se protiv kralja. Ovo je nova era, moja era. Mislim li da će on (Overeem) biti uspješan? Neće, nikada nije vidio nešto ovakvo. Otišao je u UFC i pokušao je tamo osvojiti titulu, no to mu nije uspjelo. Sada je došao u Glory, ali ni to neće dobro završiti za njega.'', dok je Reem objasnio gdje vidi svoje prednosti.

''Mislim da imam borilački IQ, borilačko znanje, snagu, moć, taktiku i strategiju za pobijediti Rica, a to je točno ono što ću učiniti.''

''Demolition Man'' također nije propustio priliku za podbadanje te je podsjetio na činjenicu kako je on kao MMA borac zapravo kompletniji borac te puno opasniji ako se bore bez pravila i raznih ograničenja.

''Ako se sretnemo na ulici, možemo se boriti 100 puta i ja ću ga unerediti svih 100 puta. Mislim kako je svaka osoba na svijetu toga svjesna.'', dodao je Alistair.

Nešto više od mjesec dana preostalo je do ove borbe, a nadamo se kako se ništa neće ispriječiti ovome spektaklu te da će Alistair Overeem biti barem donekle u izdanju iz svojih najboljih kick-boksačkih dana. Uzevši u obzir da se bori protiv Rica Verhoevena, vrhunska forma biti će mu jako potrebna. Službenu Gloryjevu najavu pogledajte pri dnu teksta.

Linker
19. travanj 2024 00:41