K1 i Boks

Amir Khan prekidom u četvrtoj rundi došao do WBC pojasa i izazvao Mannyja Pacquiaa

Amir Khan je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi zaustavio Billyja Diba i osvojio upražnjeni WBC internacionalni pojas u velter kategoriji na priredbi održanoj sinoć u Saudijskoj Arabiji.

Britanac je s lakoćom osigurao pobjedu protiv bivšeg IBF prvaka perolake kategorije koji niti nije trebao stajati s njim u ringu. Khan je iskoristio očitu prednost u snazi i veličini kako bi izvršio pritisak na Australca i kaznio ga velikim brojem udaraca.

Nakon lijevog krošea u drugoj rundi Dib je završio na podu, ali se uspio vratiti na noge prije isteka brojanja. U četvrtoj Khan pogađa velikom desnicom u glavu i pritišće ga uz konope. Novom serijom udaraca Khan svog bivšeg trening partnera ponovno šalje na pod. Njegov kut baca ručnik u ring kao znak predaje.

Khan je tako tehničkim nokautom upisao 34. profesionalnu pobjedu te se oporavio od poraza kojeg je doživio od Terencea Crafworda u travnju kada su se u Madison Square Gardenu borili za WBO velter pojas.

32- godišnjak iz Boltona za ovu je borbu spremio u džep sedam milijuna dolara.

Nakon pobjede Khan je izazvao nekadašnjeg prvaka u osam težinskih kategorija, Filipinca Mannyja Pacquiaa.

"Gledajte, želimo borbu protiv Pacquiaa, nadajmo se da će doći u Saudijsku Arabiju. Nadam se da ćemo se vratiti ovdje do kraja godine i dovesti Mannyja Pacquiaa", izjavio je Khan na King Abdullah Spors City stadionu u Jeddahu.

Na uvodnom programu novu je pobjedu ostvario Hughie Fury. Brat linealnog prvaka teške kategorije Tysona Furyja savladao je Samulea Petera koji je zbog ozljede ramena u sedmoj rundi morao predati meč. Fury je proglašen pobjednikom tehničkim nokautom upisavši 23. pobjedu u karijeri.

Linker
17. travanj 2024 06:39