K1 i Boks

Amir Khan savjetovao Joshuu nakon posjeta Usykovom kampu: ‘Mora ga zaskočiti rano‘

 Amir Khan 

 Jonathan Short/Avalon/Profimedia
Smatra da tehniku treba ostaviti po strani te ga napasti svom silinom

Bivši svjetski prvak i jedan od najboljih tehničara u svijetu boksa, Amir Khan, nedavno je u Dubaiju posjetio Usykov pripremni kamp nakon čega je ostao prilično impresioniran boksačkim sposobnostima slavnog Ukrajinca. Amir je također saznao da je Usyk bio njegov fan dok je boksao u svojim najboljim danima, što ga je dodatno razveselilo.

Ali ipak ono najvažnije je to da je Khan svojim dolaskom uspio proučiti Usykovu taktiku, te savjetovati Anthonyja Joshuu što bi trebao napraviti u revanšu kako bi okrenuo vodu na svoj mlin. Ono što je ključno za Joshuinu pobjedu, kako smatra Khan, je to da bi Joshua trebao navaliti na Usyka od samoga početka i ne pokušavat se s njime nadigravati.

"On (Usyk) je tehničar, njegov boksački IQ je najveći koji trenutno postoji. Koliko je točan i precizan u svojim napadima je ono što mu donosi pobjedu. Ono što Joshua mora napraviti je to da ga zaskoči vrlo rano. AJ također ima i veliku udaračku šansu. Ali ako gledamo čisti boks; AJ je dobar boksač, on je olimpijski pobjednik, ali Usyk je ipak superiorniji u tome segmentu. Ne možete pobijediti Usyka u taktičkom dijelu borbe, tehnici ili u boksačkom nadigravanju. Joshua će pogriješiti ukoliko se ponovno bude nadboksavao s njime." - izjavio je Khan za talkSPORT.

Ovo je upravo stvar koju boksački stručnjaci uporno ponavljaju od njihove posljednje borbe. Jedan od naših najvećih boksačkih trenera, Leonard Pjetraj, također je komentirao kako je Joshua trebao agresivnije i konkretnije napasti Usyka, a ne se ići s njime nadigravati. Snaga i jačina udarca definitivno su na strani Joshue, i to je vjerojatno jedini pravi recept koji postoji za pobjedu nad jednim vrhunskim tehničarem i taktičarom kao što je Usyk. Još je tjedan dana ostalo do borbe, pa nam tek predstoji za vidjeti kakvu taktiku su odabrala oba boksača.

Linker
20. travanj 2024 05:44