K1 i Boks

Anderson Silva boksati će protiv bivšeg UFC-ovog prvaka, otpala je borba protiv Logana Paula

Anderson Silva
 CHRISTOPHE SIMON/AFP/Profimedia
Brazilac će nastupiti na istoj priredbi kao i njegov sunarodnjak Vitor Belfort

Legendarni brazilski MMA borac Anderson ''Spider'' Silva prije nešto manje od dva mjeseca oduševio je boksačkim nastupom i pobjedom protiv Julia Cesara Chaveza Jr.-a. (52-6-1, 34 KO). Podijeljenom sudačkom odlukom slavio je ''Spider'', no odluka jednog suca da dodijeli pobjedu Meksikancu izazvala je niz negativnih reakcija. Silva je odradio jako dobru borbu i realno je trebao pobijediti jednoglasnom odlukom sudaca. 46-godišnji Brazilac planira nastaviti s boksačkim mečevima, a čini se kako je dobio protivnika za idući meč.

Ne, to neće biti Logan Paul iako se o toj borbi puno nagađalo tokom sedmog mjeseca, a pojedine kladionice čak su izbacile i svoje koeficijente za tu borbu. Čini se kako tu borbu zasad nećemo gledati, no nije isključeno da se u budućnosti dogodi. ''Spiderov'' idući protivnik trebao bi biti bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije Tito Ortiz. 46-godišnji američki MMA borac prvotno se umirovio 2017. godine nakon pobjede protiv Chaela Sonnena, no nastupio je još dva puta nakon toga. Chuck Liddell i Meksikanac Alberto El Patron bili su njegovi protivnici, a Tito je u obje borbe slavio u prvoj rundi. Ortiz je sada spreman za boksački debi, a čeka ga nimalo lak zadatak.

Borba između Andersona Silve i Tita Ortiza trebala bi se dogoditi 11. rujna u sklopu Triller Fight Club priredbe koju će predvoditi Vitor Belfort i Oscar De La Hoya. MMA Fighting prenosi kako su ''Spider'' i Tito dogovorili borbu u ''catchweightu'' do 195 ''pounda'' (88.45 kilograma). Čini se kako Triller slaže zanimljiv program s borcima čiji su najbolji dani davno prošli, no barem se međusobno bore.

Linker
08. svibanj 2024 02:37