K1 i Boks

Tito Ortiz razočaran odlukom ‘Spidera‘: ‘On se boji moje moći, izgubio sam poštovanje prema njemu‘

Tito Ortiz
 BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije razočaran je Brazilčevim zahtjevima po pitanju kilaže

Prije nekoliko dana objavljena je vijest kako će Anderson Silva u svom idućem boksačkom nastupu snage odmjeriti s Titom Ortizom. Dvojica nekadašnjih UFC-ovih prvaka imali su uspješne MMA karijere, no sada u poznim godinama ukrstit će rukavice, ali ne one male za MMA, već one veće, boksačke. Borba između Andersona Silve i Tita Ortiza trebala bi se dogoditi 11. rujna u sklopu Triller Fight Club priredbe koju će predvoditi Vitor Belfort i Oscar De La Hoya.

Legendarni ''Spider'' prije nešto manje od dva mjeseca oduševio je boksačkim nastupom i pobjedom protiv Julia Cesara Chaveza Jr.-a. (52-6-1, 34 KO). Tito Ortiz s druge strane debitirat će u boksu, no tvrdi kako mu tranzicija neće predstavljati problem jer boksa cijelu svoju karijeru.

''Uzbuđen sam, cijelu svoju karijeru boksam, ali sada ne moram brinuti o hrvanju i BJJ-u. Ne moram razmišljati o kickovima i udarcima koljenima. Mogu se striktno fokusirati na boks i zahvalan sam Thrilleru na prilici te Andersonu Silvi jer je prihvatio borbu.'', započeo je Tito u razgovoru za TMZ Sports, a onda je opisao kako je donekle razočaran Silvinim uvjetima vezanim za kilažu na kojoj će nastupati.

''Bilo je pomalo pregovaračkih zahtjeva s njegove strane. Imao sam puno poštovanja za tog tipa, a nakon što je učinio to što je učinio, na neki način sam izgubio poštovanje ka njemu. On želi da spuštam kilažu na 195 'pounda' (88.45 kilograma). On se borio na 205 'pounda' (93 kg) više od šest puta u svojoj karijeri. Njegov zahtjev da se spuštam na 195 'pounda' dokaz je da se on boji moje moći. Ljudi ne shvaćaju da sam ja poprilično dobar udarač, a dodatno sam se poboljšao zadnjih šest godina. Postao sam uistinu dobar kroz zadnje tri ili četiri godine. Zadnji puta sam težio 195 'pounda' još na drugoj godini fakulteta. Pokušat ću zadovoljit tu kilažu, mislim da ću uspjeti, nikada u svojoj karijeri nisam pao na vagi. Međutim, Anderson će me gurati do krajnjih granica sa skidanjem kilaže. Ali ponavljam, izgubio sam poštovanje prema njemu. On je jedan od najboljih na svijetu kada je MMA u pitanju, no više ne gajim respekt prema njemu. To će mi dati nešto više energije, želje i agresivnosti tokom trening kampa kako bih mogao razbiti facu tom tipu.'', rekao je Tito.

Ortiz nije nastupao u MMA-u od prosinca 2019. godine i pobjede protiv Alberta El Patrona. Daleko je od svojih najboljih borilačkih dana, no 46-godišnjak vjeruje kako je čvršći od Andersona Silve te garantira kako će pružiti opaku borbu.

''Daleko sam čvršći od njega. Hoću li ovo napraviti opakom i krvavom borbom? Naravno da hoću. Nisam ovdje zbog egzibicije. Ja sam borac, tako zarađujem za život i to je ono zbog čega dolazim tamo, da bih se borio.''

Linker
19. travanj 2024 01:31