K1 i Boks

Anderson Silva i Chael Sonnen zaključili trilogiju egzibicijom u boksačkom ringu: Meč završio očekivanim ishodom

Chael Sonnen (lijevo) vs. Anderson Silva (desno)

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
49-godišnji Anderson Silva i 47-godišnji Chael Sonnen boksali su pet rundi

Pomalo u sjeni sinoćnjih velikih boksačkih mečeva (Davis - Martin, Benavidez - Gvozdyk), održao se boksački meč između dvije MMA legende. Chael Sonnen i Anderson Silva navukli su boksačke rukavice, kročili su i ring te su odradili novi međusobni okršaj.

Dvaput su Sonnen i Silva dijelili UFC-ov kavez i u oba navrata slavio je Anderson Silva. Zaključenje trilogije uslijedilo je prema boksačkim pravilima, ali ovaj put nismo dobili pobjednika.

Meč je službeno ugovoren kao egzibicija i pobjednik je mogao biti odlučen samo u slučaju prekida. Kako je borba otišla do samog kraja, odnosno do kraja pete runde, remi je službeni ishod tog meča.

Što se same borbe tiče, Silva i Sonnen nisu pružili ništa specijalno. Vidljivo je kako je ‘‘Spider‘‘ potkovaniji boksač. Bolje se Silva kretao, njegove ruke znatno su brže od Sonnenovih, ali nedostajalo je onog famoznog ‘‘killer‘‘ instinkta koji bi Silvu naveo da ozbiljnije ugrozi Sonnena.

Sonnen se dobar dio meča kretao prema naprijed, trudio se skratiti distancu i pritisnuti Silvu uz konope, ali ‘‘Spider‘‘ je dobrim kretnjama neutralizirao Sonnenove pokušaje ofenzive.

Bilo je više nego jasno kako Silva i Sonnen odrađuju egzibiciju u kojoj se ne namjeravaju potući kao u najboljim danima svog rivalstva. Sonnen je ovaj meč završio krvavog nosa, ali nije tu bilo prevelike štete.

Inače, Anderson Silva najavljivao je ovaj meč i ovu priredbu kao svoj oproštaj od sporta. Event u Sao Paulu, pobjeda Andersonovog sina Kalyla na ‘‘undercardu‘‘ i meč protiv velikog rivala. Sve je bilo idealno postavljeno za odlazak u mirovinu, ali Silva je najavio kako će posljednji meč odraditi krajem ove godine, navjerojatnije u Abu Dhabiju. Protivnik zasad nije poznat.

Linker
18. srpanj 2024 02:11