K1 i Boks

Anderson Silva odradit će svoju posljednju borbu u trilogiji s dobrom poznatim rivalom

Chael Sonnen i Anderson Silva

 Harry How/Getty images/Profimedia
Za manje od mjesec dana u svom rodnom gradu Silva će posljednji puta navući rukavice

Anderson Silva će se suočiti s Chaelom Sonnenom u boksačkom meču 15. lipnja u Brazilu, najavljeno je u nedjelju na Globovom programu Fantastico u sklopu Spaten Fight Nighta. Promocija nije otkrila hoće li to biti profesionalni ili egzibicijski meč, niti u kojoj težinskoj kategoriji i koliko će rundi trajati.

Meč se promovira kao "grand finale" Silvine borilačke karijere nakon 46 MMA borbi i šest boksačkih mečeva, uključujući profesionalne i egzibicijske borbe. Međutim, Silva nije želio potvrditi hoće li se povući nakon ovog meča. Njegov profesionalni boksački omjer je 3-2 uoči ovog događaja.

Silva, rođen u Sao Paulu u travnju 1975., nikada se nije borio u svom rodnom gradu. "The Spider" je pobijedio u devet od 11 svojih nastupa u Brazilu, uključujući UFC pobjede nad Yushinom Okamijem i Stephanom Bonnarom. Zadnji put se borio u svojoj zemlji protiv Jareda Cannoniera na UFC-u 237 u svibnju 2019. te izgubio tehničkim nokautom zbog udaraca u noge.

Sonnen, trostruki UFC-ov izazivač za titulu u srednjoj i poluteškoj kategoriji, dvaput je izgubio od Silve unutar oktogona. Sonnen je prvi put postao poznat po verbalnim napadima na Brazilca prije njihovog prvog sukoba, a zatim je umalo svrgnuo Silvu u nezaboravnoj borbi. Sonnen je izgubio putem ‘submissiona‘ pred sami kraj pete runde nakon što je dominirao čitavu borbu. Taj meč će biti uveden u UFC-ovu Kuću slavnih ovog lipnja. Silva je pobijedio u revanšu tehničkim nokautom.

Sonnen je na kraju ostvario omjer 7-7 unutar UFC-a i 2-3 pod Bellatorovom zastavom u svojoj karijeri, ostvarivši velike pobjede nad Mauriciom Ruom, Michaelom Bispingom, Quinton Jacksonom i Yushinom Okamijem. ‘‘The Bad Guy‘‘ je 2014. godine otputovao u Sao Paulo kako bi bio trener u sezoni ‘The Ultimate Fightera‘ nasuprotno Wanderleiju Silvi, ali nikada nije imao priliku boriti se u velikom Brazilu.

Linker
24. srpanj 2024 22:40