K1 i Boks

Andy Ruiz Jr.: ‘Kada Wildera pogodim desnicom, ići će dolje! Bit ću brz i eksplozivan‘

Andy Ruiz Jr.
 

 Frank Micelotta/Fox Sports/Picturegroup/Shutterstock Editorial/Profimedia
WBC je naredio meč, ali još uvijek se ne zna kada i gdje će se održati

WBC je neki dan naredio ‘‘Title Eliminator‘‘ borbu između Deontayja Wildera i Andyja Ruiza Jr., no još uvijek nema službenih informacija da se na borbi i radi. Prvak u teškoj kategoriji po WBC je Tyson Fury kojeg u dvanaestom mjesecu čeka Derek Chisora po treći put, ali pitanje je što nakon toga.

Federacije su ovih dana dosta toga naredile, ali vidjet ćemo što će se od toga uistinu i dogoditi. Jedna od zvučnijih naredbi je svakako ovaj meč između Wildera i Ruiza za prvog izazivača, no pitanje je što će s tim biti pogotovo ukoliko se dogovori unifikacijski meč između Furyja i Usyka u prvom kvartalu iduće godine.

No, izgleda da su Ruiz i Wilder apsolutno za njihov međusobni obračun. Ruiz je jučer čak i prokomentirao kakav bi ishod meča bio:

‘‘Imam osjećaj da mogu primiti puno jakih udaraca, ali ne govorim da Wilder ne udara jako ili tako nešto. Ući ću unutra, bacati svoje kombinacije i bit ću brz i eksplozivan. Kada ga pogodim desnicom iza uha, morat će pasti. Polušavamo ostati fokusirani i zaposleni‘‘, rekao je Ruiz.

‘‘Ja sam samopouzdan jer se nitko ne može nositi sa mojim stilom. Jednom kada uđem u taj ring, postanem druga osoba. Osjećam sposobnosti koje imam, snagu, brzinu, kretnje… To što sam nizak je moja prednost, visokim tipovima je teško pogoditi me‘‘, zaključio je.

Hoće li se i kada meč dogoditi, još uvijek se ne zna. No to je nešto što bi svaki fan sigurno želio gledati.

Linker
23. travanj 2024 09:16