K1 i Boks

Andy Ruiz predvidio potencijalni sraz Joshue i Wildera: ‘On ga se boji, kažem vam, izbjegavat će borbu s njim!‘

Andy Ruiz Jr.

 FRANK MICELOTTA/FOX SPORTS/PICTUREGROUP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Frank Micelotta/fox Sports/picturegroup/shutterstock Editorial/profimedia
Također je istaknuo da se i dalje želi boriti s Wilderom

Andy Ruiz Jr zauvijek će biti čovjek koji je Anthonyju Joshui pokvario omjer i lišio ga neporaženosti zajedno s njegovim jedinstvenim naslovom svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Ta noć u New Yorku 2019. godine predstavlja jedno od najvećih iznenađenja teškaša u sportu, a mnogi smatraju da je to utjecalo na Joshuu kao borca ​​čak i unatoč tome što je lagodno pobijedio u revanšu nakon manje od pola godine.

Od tada, Britanac je izgubio svoje pojaseve od Oleksandra Usyka, a bio je neuspješan i u njihovoj drugoj borbi. Našao se na putu povratka i za njega i njegov tim, svi putevi očito vode do Deontaya Wildera.

Unatoč pozitivnim razgovorima početkom godine, ponuda Saudijske Arabije za organiziranje borbe nedavno je skinuta sa stola i natjecanje je u zraku. Ipak, Ruiz vjeruje da se to neće dogoditi – ne zbog poslovne strane stvari, već zato što je njegov bivši rival, prema njegovim riječima i mišljenju, "uplašen". Rekao je za Fight Hub TV da podržava Wildera ako se to ikada ostvari.

“Joshua se neće boriti protiv Wildera. Boji ga se. Osjećam da bi Wilder mogao pobijediti Joshuu, ali ja se želim boriti protiv njega pa bih radije takav rasplet. Radije bih se borio s njim nego s bilo kojim drugim teškašem.”

Ruiz je već neko vrijeme tražio priliku za žestokog "Bronze Bombera", ali je optužen da traži previše novca. To je nešto što on osporava dok se i dalje zalaže za borbu, ali Wilderov tim tvrdi da su male šanse da se to dogodi.

Dva bivša prvaka predstavljaju frustrirajuću stagnaciju na teškaškoj sceni, a navijači bi ih željeli vidjeti u ringu bez obzira na to tko je u suprotnom kutu.

Linker
11. svibanj 2024 01:14