K1 i Boks

Član Kuće slavnih tvrdi: ‘Vratit ću se iz mirovine i nokautirati Anthonyja Joshuu, samo me dobro platite!‘

Anthony Joshua 

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Tvrdi da bi ga riješio unutar pet rundi

Anthony Joshua možda je najprepoznatljiviji aktivni teškaš na planetu uz Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. Njegova zlatna olimpijska medalja i bivanje svjetskim prvakom u dva navrata oduševljavaju britanske boksačke fanove od 2012. godine.

Nakon meteorskog uspona u sportu, Joshua je u New Yorku bio šokiran od strane Andyja Ruiza Jr. 2019. godine, izgubivši svoje naslove nakratko prije nego što ih je ponovno osvojio u revanšu.

U tom trenutku obožavatelji su prepoznali da je Britanac daleko od nepobjedivog, a dva poraza od Oleksandra Usyka od tada su ga ostavila u modu povratka s puno teškaša koji vjeruju da imaju sve što je potrebno da ga pobijede.

Govoreći o The Porter Way Podcastu ranije ove godine, legendarni boksač i član Kuće slavnih Riddick Bowe rekao je da bi se poigrao s Joshuom u pet rundi i čak je ponudio da to dokaže za pravu cijenu.

“U mojim najboljim godinama, Anthony Joshua, ne bi se borio. Pomeo bih pod s njim. Pet rundi. I reći ću vam nešto, ako mi date dovoljno novca, izaći ću iz mirovine i pokazati vam bolje nego što vam mogu reći. Znate da je moj moto: pokažite mi novac.”

Bowe je bio neprikosnoven u ranim devedesetima, a pobjeda jednoglasnom odlukom nad Evanderom Holyfieldom njegov je krunski trenutak. Rezultat je poravnat u revanšu, s Holyfieldom koji je učvrstio svoju utrku od kruzera do teške kategorije u povijesnim knjigama. To je nešto što će tri desetljeća kasnije ponoviti Usyk, čovjek koji je Joshui priuštio dva poraza i čvrsto ga izbacio iz naslovne slike po prvi put nakon dugo vremena.

Nakon poraza od "The Real Deala", Bowe je nanizao još devet pobjeda prije nego što je 2008. spustio rukavice s omjerom od 43-1. Sada ima 56 godina, a njegova ponuda za borbu je ipak nešto što će se teško realizirati, ali pokazuje jasno samopouzdanje prvaka. Što se tiče Joshue, on želi osigurati borbu s još jednim Amerikancem u Deontayu Wilderu, a spominjao se i potencijalni sraz s Filipom Hrgovićem. Kako bilo da bilo, ono što sigurno želimo vidjeti jest - njega u ringu.

Linker
17. svibanj 2024 17:18