K1 i Boks

Andy Ruiz se vraća u okršaju bivših svjetskih prvaka?!

Andy Ruiz Jr
 Fayez Nureldine / AFP
Nekoliko boksačkih portala, uključujući i američke te britanske medije, raspisalo se posljednjih dana o idućem meču Andyja Ruiza Jr-a.

Ruiz bi se, prema informacijama koje je iznio World Boxing News, mogao bi se boriti s Charlesom Martinom u meču za prvu IBF-ovu izazivačku poziciju. Bio bi to okršaj bivših svjetskih prvaka, a prema saznanjima WBN-a mogli bismo ga gledati još u 2020. godini.

Zajedničko Ruizu i Martinu je to da su bez svojih titula ostali u dvoboju s Anthonyjem Joshuom. No, Andy je, za razliku od Charlesa, protiv aktualnog prvaka uspio upisati i pobjedu.

Podsjetimo, Ruiz je bez WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojaseva ostao 7. prosinca 2019. kada mu se Joshua osvetio za težak poraz iz lipnja iste godine.

Martin je, s druge strane, bivši IBF-ov prvak koji je to te ugledne titule stigao u siječnju 2016. i nakon meča s Vyacheslavom Glazkovom. No, pojas se vrlo kratko zadržao u njegovom vlasništvu budući da ga je Joshua nokautirao svega tri mjeseca kasnije. 33-godišnji Amerikanac nakon tog je dvoboja upisao pet pobjeda u šest nastupa od kojih je posljednja ostvarena prije mjesec dana kada je u Las Vegasu nokautirao Geralda Washingtona.

Službene potvrde o meču Ruiza i Martina još uvijek nema i moguće je da se za nove detalje čeka rasplet situacije s korona virusom.

Linker
22. travanj 2024 23:45