K1 i Boks

Anthony Joshua: Fury može pobijediti samo ako izbjegne Wilderovu desnicu

Tyson Fury i Deontay Wilder
 Screenshot/Youtube
Aktualni teškaški prvak svijeta Anthony Joshua s velikim će zanimanjem pratiti revanš Tysona Furyja i Deontaya Wildera noćas u Las Vegasu. Wilder (42-0-1, 41 KO) će braniti WBC-ov pojas, jedini kojeg Joshua još nema u svom vlasništvu, a Britanac vjeruje da njegov sunarodnjak Fury ovaj put ima ono što je potrebno za pobjedu.

Joshua je uvjeren da Fury (29-0-1, 20 KO) može pobijediti ako uspije 12 rundi izbjegavati Wilderov ubojiti udarac desnicom. Ona je, smatra Joshua, jedino pravo oružje Wildera, kojeg smatra ograničenim boksačem. S druge strane, vjeruje da Fury ima puno širi arsenal i bolje boksačke vještine, koje je pokazao i u njihovom prvom meču 2018. godine.

"Wilder za pobjedu mora nokautirati Furyja, a to nije mogao učiniti u prvom meču. Fury za pobjedu mora nanijeti štetu Wilderu ili ga nadboksati. Fury ima puno više toga u arsenalu i zato mu dajem prednost", rekao je Joshua za Sky Sports.

Fury je u prvom meču uspješno eskivirao Wilderove pokušaje, čime je impresionirao mnoge, ali sada u meč ulazi puno teži nego prije 15 mjeseci i pitanje je hoće li biti jednako brz i okretan tijekom svih 36 minuta.

"Podcjenjuje se snaga Furyjevog udarca, što ga čini vrlo opasnim. Wilder nije jedan od najboljih boksača, ali ima tu snažnu desnu ruku... Ako ju uspijete izbjeći, imate pobjedu", kaže Joshua, koji još nije odmjerio snage ni s Furyjem ni s Wilderom.

Linker
02. svibanj 2024 22:06