K1 i Boks

Anthony Joshua isprozivao Tysona Furyja: ‘On je prava ‘patka‘, samo izbjegava sve oko sebe!‘

Anthony Joshua

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Ovo je vrlo vjerojatno izjavio prije no što je Fury ugovorio meč s Usykom

U pohodu na osvajanje naslova svjetskog prvaka Anthonyja Joshue, dvije su borbe visokog profila koje su mu dosad izmakle. Kad je držao naslove svjetskog prvaka po verzijama WBA, WBO i IBF, neosporna borba s Deontayem Wilderom imala je najviše smisla.

Amerikanac bi umjesto toga na kraju poželio dobrodošlicu Tysonu Furyju natrag na teškašku scenu. Njihov prvi dvoboj bio je neriješen prije nego što je Wilder izgubio pojas od Britanca. Fury je drugi čovjek s kojim bi obožavatelji voljeli vidjeti Joshuu, ali frustrirajući i javni pregovori u koje je ovaj par redovito sudjelovao nisu urodili plodom.

Upitan od strane DAZN- a smatra li da ga Fury izbjegava ili ne, Joshua je rekao da njegov sunarodnjak izbjegava njega samog, ali nije mogao biti jasniji u svom općem mišljenju.

“Volio bih da mogu ovo izbalansirati, jer on izbjegava sve. On je definitivno ‘patka‘. Izigrava li me, ne sada, ali je definitivno ‘patka‘. To su činjenice, kao da ne možete poreći da je tako. Dakle, ako ćemo izvlačiti karte sa životinjama, ja ću izvući ‘patku‘ s Furyjem.”

Ovo je vrlo vjerojatno izjavio prije no što je Fury ugovorio meč s Usykom te ćemo dobiti prvog ujedinjenog prvaka od Lennoxa Lewisa. Prethodno, Fury je uhvatio kritike dijela boksačkih obožavatelja i stručnjaka jer nije uspio doći do borbe ranije ove godine. On i njegov tim tvrdili su da je Usyk bio taj koji je kočio cijelu situaciju.

Bude li borba službeno objavljena i Fury se suoči s Ukrajincem, Joshua se općenito smatra posljednjim protivnikom s kojim se mora boriti prije nego što spusti rukavice – barem da bi britanskim navijačima pružio jedan od najboljih domaćih događaja u godinama.

U međuvremenu, njegov tim još uvijek gura borbu s Wilderom, ali pregovori su pretrpjeli udarac koji je proizašao iz promjene u boksačkom krajoliku u Saudijskoj Arabiji te u ovom trenutku od toga nema ništa.

Linker
26. travanj 2024 11:13