K1 i Boks

Frank Warren razgovarao s britanskim teškašem: ‘Rekao je da ‘želi‘, ali mora to pokazati u ringu. Želim da se bori s Joshuom!‘

S lijeva na desno: Tyson Fury, Frank Warren, Bob Arum i Francis Ngannou

 DAVID PARRY/PA IMAGES/PROFIMEDIA David Parry/pa Images/profimedia
Mnogi su ga označili gubitnikom

Frank Warren je imao izravan razgovor sa svojim teškašem, Danielom Duboisom, o pitanjima oko njegove "želje" dok je u ringu. Neki su borci poraz mladog Britanca od Joea Joycea označili kao odustajanje, ali fraktura očne duplje koju je pretrpio uvelike objašnjava zašto je kleknuo.

Ipak, ozbiljna ozljeda nije bila odgovor na njegov nedavni poraz u borbi za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Oleksandra Usyka. Dubois je oboren u osmoj i devetoj rundi dvoboja u Poljskoj, te je gledao kako sudac broji do devet prije nego što je meč završio.

Izgubio je, a poznate osobe u sportu ponovno su dovele u pitanje njegovu volju da se bori unatoč nedaćama, uključujući Chrisa Eubanka Jr. i Tonyja Bellewa, koji su označili 26-godišnjaka gubitnikom. Warren je otvoreno govorio o tome da ga živcira što je njegov borac prihvatio prekid bez protesta, a sada je za TalkSPORT rekao da je izravno razgovarao s Duboisom o tome što mu je potrebno.

“On to mora željeti. Inače, vodio sam ovaj razgovor, pogledao sam ga u oči i rekao sam mu da sada idemo dalje, što god bude, bit će u vezi sa žalbom.. U svakoj borbi koju imaš sada moraš stisnuti zube i ući u nju sa željom za borbu.”

Promotor je potvrdio da mu je Dubois dao točan odgovor, ali da će dokaz morati doći unutar ringa.

“Rekao je da to želi, ali to moraš učiniti u ringu, zar ne? Nije dovoljno da mi samo kažeš.”

Warren je zatim predložio bivšeg svjetskog prvaka Anthonyja Joshuu kao potencijalnog protivnika za Duboisa da bi dokazao da ima ono što je potrebno na vrhunskoj razini.

“Dobra borba za mene bila bi između njega i Joshue, jer su obojica nedavno kritizirana zbog njihove želje. Joshua je jaki udarač poput Daniela, a pogledate njegovih posljednjih nekoliko borbi u kojima biste voljeli vidjeti malo više od njega. Mislim da bi to bila žestoka borba.”

Anthony Joshua je nedavno optužen da je bio neodlučan borac nakon tri poraza, ali ne i da je odustao. Što je sljedeće za Duboisa još se ne zna i uvelike ovisi o WBA-ovoj konačnoj odluci o žalbi za revanš s obzirom na kontroverzu oko niskog udarca, ali vjeruje se da od toga neće biti ništa.

Linker
27. travanj 2024 01:58