K1 i Boks

Anthony Joshua nakon pobjede prozvao Tysona Furyja: ‘Što prije to bolje jer pomladiti se nećemo‘

Anthony Joshua  

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Želi ponovno boksati za svjetsku titulu

Bivši svjetski prvak sinoć se vratio pobjedom nakon dva uzastopna poraza, te time dokazao da je i dalje relevantan boksač u teškoj kategoriji. Iako nije uspio nokautirati Franklina kako su mnogi očekivali, Joshua je uspio odraditi jednu zrelu borbu. Pogađao je odlično s distance, birao je udarce, nije se upuštao u riskantne razmjene niti primao nepotrebnu štetu. Ovoga puta on je bio taj koji je nadboksao svog protivnika, za razliku od njegova posljednja dva meča u kojima je on bio nadboksan.

Franklin mu nije ostajao dužan te mu je išao uzvratiti za svaki bačen udarac. Za razliku od Joshue Franklin nije pokazao previše preciznosti, no zato je djelovao dosta agresivnije u svojim napadima. Ono od čega bi većina boksača završila na podu Franklin je vrhunski apsorbirao i amortizirao, te pokazao srce, a nešto o tome Joshua je spomenuo u konferenciji za novinare.

"Netko bi na njegovom mjestu završio nokautiran, ali on zna kako se stisnuti i primiti udarac, zna se izmaknuti i zna amortizirati. Poštujem ga radi toga. Trebao sam ga nokautirati, ali nisam uspio i što reći na to? Idemo dalje."

Joshua nije propustio prozvati Tysona Furyja na njihov dugoiščekivani meč koji su pokušali dogovoriti u nekoliko navrata, no svaki put bezuspješno. I sam zna da im je ostalo možda još koja godina karijere, te da to trebaju iskoristiti da ukrste rukavice i pruže fanovima ono što žele vidjeti.

"Uvijek fanovima dajem ono što žele, a svi znaju što je to. Oni žele Furyja, je li tako?Bila bi mi čast da se borim za WBC pojas svjetskog prvaka. Gdje god da jesi, slušaj me. Okupi svoj menadžment, svoje promotore i dogovorite se, želim da ovo odradimo što prije. Nećemo se pomladiti, to je sigurno." - zaključio je Joshua.

Linker
11. travanj 2024 02:55