K1 i Boks

Anthony Joshua opleo po Furyju: ‘Ngannou ga je poslao u nokdaun. Odmah znate što bih mu ja napravio!‘

Anthony Joshua

 JAY HIRANO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jay Hirano/shutterstock Editorial/profimedia
Izjavio je da opet želi postati prvak svijeta

Anthony Joshua dva puta je bio svjetski prvak u teškoj kategoriji i pritom zaradio nevjerojatno bogatstvo. Ipak, ovog travnja bio je primoran boksati u borbi koja nije za naslov svjetskog prvaka prvi put nakon šest godina. U subotu će to učiniti treći put zaredom u borbi protiv Otta Wallina.

Naravno, to ne zadovoljava njegove apetite, jer on tvrdi da želi biti svjetski prvak. Deset godina je prošlo otkako je postao profesionalac, 14 godina u sportu, no on i dalje cilja na sam tron.

"Želim opet postati svjetski prvak!"

Naravno, nezaobilazna su pitanja i o budućem srazu s Deontayom Wilderom, ali Britanac ne dozvoljava da ga to udalji od kursa zvanog Wallin.

"Teško je ostati usredotočen kada mi se postavljaju pitanja o Wilderu, ali suzdržavam se i govorim si da se moram u potpunosti usredotočiti na Wallina."

Pobjeda bi ga mogla odvesti do konačnog obračuna s Tysonom Furyjem čija je reputacija narušena kada ga je Francis Ngannou, bivši UFC prvak bacio u nokdaun tijekom njihove borbe. Fury je ipak pobijedio podijeljenom odlukom sudaca i ugovorio meč s Oleksandrom Usykom koji je zakazan za 17. veljače. Kad je Joshua vidio kako Ngannou ruši Furyja, nije si mogao pomoći da ne pomosli što bi bilo da je on na mjestu Kamerunca.

"Ngannou ga je poslao u nokdaun. Odmah znate što bih mu ja napravio! Ipak, fokus je sada samo na Wallinu, a kad bude vrijeme, želim meč s Furyjem. Vrijeme je da se napokon suočim s njim i pobijedim ga", zaključio je.

Linker
03. svibanj 2024 07:16