K1 i Boks

WBC-ov predsjednik potvrdio: ‘Ako sve pođe po planu, Joshua i Wilder borit će se za status sljedećeg izazivača‘

Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Mauricio Sulaiman jasan je po pitanju određivanja sljedećeg izazivača

Poprilično podcjenjivački boksačka javnost dočekuje mečeve Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera. ‘‘AJ‘‘ će sutra boksati protiv Otta Wallina na spektaklu u Saudijskoj Arabiji, dok Wildera čeka okršaj s Josephom Parkerom, nekadašnjim svjetskim prvakom.

Obojica imaju više nego ozbiljne protivnike i nije isključeno da će izgubiti svoje mečeve. Međutim, boksačka javnost već uvelike razgovara o potencijalnom meču između Joshue i Waldera. 9. ožujka (treći mjesec) sljedeće godine spominje se kao najvjerojatniji datum njihovog meča, a WBC-ov predsjednik također se okrenuo ka toj borbi.

‘‘Ako dođe do meča između Wildera i Joshue, to će biti finalni eliminacijski meč za sljedećeg WBC-ovog izazivača. Čekat ćemo rasplet u subotu, a ništa još nije službeno.‘‘, rekao je Mauricio Sulaiman, predsjednik WBC-a.

Dakle, Joshua i Wilder imaju mjesto u eliminacijskoj borbi za status izazivača, a Joseph Parker i Otto Wallin kao da ne postoje u cijeloj ovoj priči. Bit će jako zanimljivo ako jedan od njih dvojice, a možda i obojica, dođu do iznenađujućih pobjeda.

Ukoliko sve pođe po očekivanom, Joshua i Wilder iskočit će kao glavni kandidati za sljedeće izazivače prema WBC-u. Taj pojas trenutno je u vlasništvu Tysona Furyja, a ‘‘Gypsy King‘‘ pojas će braniti 17. veljače (drugi mjesec) sljedeće godine. Par tjedana kasnije Joshua i Wilder trebali bi se obračunati za status izazivača, a zatim slijedi čekanje, jer Usyk i Fury morat će odraditi i revanš.

Još jedna zanimljivost nameće se u cijeloj ovoj priči. Joshua bi pobjedom nad Wallinom skočio na drugo mjesto IBF-ove ljestvice izazivača. To mu osigurava meč protiv Filipa Hrgovića, a s obzirom da IBF planira oduzeti titulu Usyku ili Furyju ako dođe do njihovog revanša, Joshua bi s Hrgovićem mogao boksati za titulu.

Dakle, moguće je da će Joshua imati izbor. Hoće li boksati s Wilderom za status izazivača ili će odabrati Hrgovića i meč za titulu? Dojam je da ga Wilder puno više zanima u ovom trenutku, ali nikad se ne zna. Možda Joshua ipak odabere meč protiv ‘‘El Animala‘‘.

Linker
24. travanj 2024 03:43