K1 i Boks

Anthony Joshua prognozira: 'Ne znam koliko je Whyte dobro trenirao, a Povetkin je i dalje gladan'

Anthony Joshua
 Fayez Nureldine / AFP
Anthony Joshua dao je svoju prognozu današnjeg meča Dilliana Whytea i Alexandra Povetkina

Jedan od onih koji će s velikom pozornosti pratiti današnju priredbu iz Fight Campa je Anthony Joshua, a svjetski prvak po WBA, WBO i IBF-u za Sky Sports je isti najavio. Upitan je kako prognozira meč, ali i što misli o Whyteovom stanju. Naime, Dillian je na vaganje došao puno lakši nego za svoj prošli meč, koji je u prosincu odradio u Diraji. Tada je jedva pobijedio Mariusza Wacha na uvodnom programu priredbe na kojoj se Joshua osvetio Andyju Ruizu.

"Svi mi uvijek nailazimo na poteškoće u treningu. Ako je Whyte trenirao na pravi način, trebao bi odraditi dobar posao. On je pravi borac, ali Povetkin je itekako vješt teškaš. Osvajač olimpijske zlatne medalje i svjetski prvak koji je izgubio samo od Klička i mene. Jako je to dobar boksač koji nije baš navikao biti na gubitničkoj strani niti je upoznat s tim osjećajem", rekao je Joshua.

Onda je ipak dao prognozu, računajući na to da će Povetkin dati sve od sebe da svoju karijeru u svjetskom vrhu još malo produži.

"Povetkin je i dalje gladan uspjeha te će sigurno ući u meč misleći da može pobijediti. Prognoziram da će ovo otići do sudačke odluke", rekao je nositelj tri elitna svjetska pojasa, koji tako ipak nije prognozirao pobjednika.

Ulog ovog meča je privremeni WBC pojas te automatski pozicija obaveznog izazivača WBC prvaku. To je trenutno Tyson Fury kojeg vjerojatno čeka treći meč protiv Deontaya Wildera. Joshua želi taj WBC pojas i rekao je boriti se protiv onoga tko ga u tom trenutku bude imao. A sve se čini kako će se Fury ili Wilder prije ogleda s Joshuom morati sastati s pobjednikom današnjeg meča. Barem takve informacije dolaze od strane WBC-a i Joshuinog menadžera Eddieja Hearna.

Linker
26. travanj 2024 12:58